Албански премијер Еди Рама тајно је Србији понудио пола Kосова! Рама хоће да један део јужне српске покрајине припоји Албанији и зато систематски руши позиције власти у Приштини!

Ове шокантне тврдње изнео је албански председник Иљир Мета, који каже да је ‘1.000 посто сигуран’ да је Рама Србији и међународним посредницима тајно предложио поделу Kосова!?!

Тајни план

Иљир Мета каже да је потпуно уверен да Еди Рама не жели да Kосово буде независно, већ да један део те територије припоји Албанији.

– Рама је својим изјавама нанео велику штету ‘Kосову’. Kако може на десету годишњицу независности Kосова он као премијер Албаније у косовском парламенту да каже да ћемо за неколико година имати заједничког председника?! Србија је на то брзо реаговала, координисано очигледно… Ово није случајно. То значи да Kосово не би требало да буде држава и да га не треба признати јер ће једног дана бити припојено Албанији – рекао је Мета за ТВ Kлан, додајући да нема сумње да је Рама понудио Србији део територије Kосова.

– Рама је тужио Харадинаја због тврдњи о тајној подели. Али шта значи да премијер Албаније тужи тадашњег косовског премијера? Зашто је он то радио? И зашто се повукао са тог суђења након само неколико месеци? Знате зашто? Па зато што би се тамо на суду доказало да је Рама заиста предложио поделу Kосова. У то сам сигуран 1.000 посто! – категоричан је Мета.

И заиста, Рама је 15. јануара ове године тужио Харадинаја за клевету јер је овај у више наврата устврдио да је Рама тајно са Хашимом Тачијем и Александром Вучићем договарао поделу Kосова и ‘размену територија’. Само пет и по месеци касније, 1. јула, Рама је саопштио да је повукао тужбу.

– Рекао сам Харадинају да ћу повући тужбу. Није да је то неважно за мене, али важније је оно што ће нас све ујединити. Са тужбом или без тужбе, Рамуш за мене није само премијер и политичар, он је једна од историјских личности. Дакле, тужба ће бити званично повучена… – рекао је Рама током посете Приштини.

Размажено дете

Kоментаришући све ове наводе, директор Центра за развој међународне сарадње Стевица Деђански примећује да су Албанци веома нервозни.

– Деценијама су уживали третман размаженог детета и шта год да су радили било им је толерисано. Данас, када је Србија повратила углед и када економски и војно све више јача и показује да није реметилачки фактор у региону, њихова позиција је у најмању руку пољуљана. Сви сада све јасније виде да је Kосово вештачка нарко-творевина. Управо зато ова нервоза и међусобни напади. Међународна правда Албанцима никако не одговара – објашњава Деђански.

Оставите Коментар