Србија ће, тек пошто сазна „стварне разлоге“ одлуке Словеније да не да агреман именованом амбасадору Србије, одговорити на то, изјавио је председник Александар Вучић.

Словенија због „формалних препрека безбедносне природе“ није дала агреман Зорану Ђорђевиц́у, сада вршиоцу дужности директора Поште Србије и бившем министру, пише словеначки лист „Дело“.

Вучић је новинарима на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници код Београда пренео поводом те одлуке да су му „из безбедносних служби рекли“ да је власник медијске „Јунајтед групе“ Драган Шолак „утицао на доносиоце одлука у Словенији“, али да он у то не верује.

„За мене је немогуће да један тајкун може имати такав утицај, па ћу сачекати да видим који су стварни разлози и у складу са тиме ће Србија одговорити у будућности“, рекао је Вучић.

О гласању на Kосову
Поред тога, председник је новинарима рекао да сматра да је свих пет држава Европске уније које не признају независнот Kосова и даље „чврсто опредељено“ да остане при том ставу.

„Међу њима се Шпанија и Kипар у томе највише држе, а не видим никакву бојазан и да ће остале државе променити мишљење“, изјавио је Вучић, уз којег је у Батајници током разгледања новонабављеног наоружања и војне опреме придружио амбасадор Шпаније у Београду Раул Бартоломе Молина.

Он је, коментаришући што Срби неће моћи на Kосову и Метохији да гласају за изборе који ће у Србији бити одржани 17. децембра, навео да за „Србе постоје једна правила, а за Албанце пропуно друга“.

„Ту се ништа неће променити ни у будућности, бар када је у питању Kвинта и однос тих великих западних сила које су породиле такозвану независност Kосова“, рекао је Вучић новинарима након обиласка нове војне опреме на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници.

Упитан очекује ли реакцију међународне заједнице, казао је да је неколико дана раније, на конференцији за новинаре са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом рекао да очекује да ће они „да издају саопштење“.

„Да сачекамо да видимо да ли ће уопште да издају то саопштење. Иако издају, максимално је да издају да је то супротно демократским нормама и да су се надали да ће он урадити нешто другачије. Али и то саопштење је под знаком питања. У сваком случају не очекујте ништа више од тога“, рекао је Вучић.

„Опозиција помиње изборну крађу, јер зна да ће изгубити изборе“
Оценио је да ће опозиција убедљиво изгубити на предстојећим изборима и да због тога унапред спомиње изборну крађу.

Вучић је упитао како листа око СНС може да покраде изборе, ако ће, како је рекао, имати „пет пута мање чувара кутија“ од целокупне опозиције.

„Kада неко прича о крађи? Kада зна да ће изгубити на изборима, а изгубиће их убедљиво јер нису понудили политику грађанима. Политика мржње није политика. Зато морају да причају о томе не би ли нашли алиби за своју неспособност“, рекао је Вучић новинарима на војном аеродрому у Батајници где је приказано новоуведено наоружање и опрема Војске Србије (ВС).

Додао је да „демократија у Србији неће бити угрожена од било каквих насилника“.

„Биће онакви резултати како народ буде гласао. Такви резултати биће признати, а на народу је да изабере своју будућност“, казао је председник.

Оставите Коментар