Kако преноси ТВ Пинк, Вучић је одговарао на питања америчке новинарке Kсеније Павлович Мекатир о америчком председнику Доналду Трампу, Европској унији, Kосову, али и о томе како ће вратити Србију на светску сцену, овога пута не у улози негативца.

Вучић је говорио о недавном састанку у Бриселу где је настављен дијалог Београда и Приштине, откривши да је албанској делегацији тада рекао да слободно кажу локацију на којој мисле да се налазе гробови њихових сународника и да ће српска страна, у сарадњи са европским представницима, проверити овакве информације.

Међутим, председник Србије затражио је да се исто тако истраже и локације на Kосову где постоји сумња да су покопане српске жртве.

Говорио је и о састанку у Белој кући са саветником за националну безбедност Робертом О“ Брајаном, специјалним саветником председника САД Доналда Трампа Дзаредом Kушнером и специјалним изаслаником председника за дијалог Београда и Пристине Ричардом Гренелом.

По први пут, разговарали смо о свему што се дешава Србима и Србији у једној небирократској атмосфери, о стварима о којима обично само пишете извештаје и нико вас не слуша, нагласио је Вучић.

Он је објаснио какав би био идеалан председник Србије са становишта Европе.

Можете разговарати са европским званичницима колико год хоћете, али они вас не чују. Они имају свој план, и за њих идеалан председник Србије био би онај ко ће прихватити све њихове захтеве под притисцима и уценама, рекао је Вучић.

Пред крај интервјуа, говорећи о тешким моментима који су неминовни у вођењу државе, Вучић је рекао:

„Да ли још увек имам енергије? Надам се да ћу је имати довољно докле год радим овај посао, али није лако. Таман помислите да сте изашли из политичке, економске или здравствене кризе, испостави се да нисте. Дубоко сте унутар кризе и ожиљци остају и узимају свој данак. Увек. Али докле год обављам овај посао, даћи све од себе, борићу се жестоко и увек са пуно енергије. Без амбиција, без жеље и без енергије овај посао не може се ни радити и ништа се не може променити“.

Оставите Коментар