После хапшења директорке параћинског Центра за социјални рад и блиске сараднице председника Општине Параћин Саше Пауновића, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотребе службеног положаја, остало је упражњено место првог човека центра.

Саша Пауновић тражи хитан избор новог директора, а уколико избор не буде спроведен како је он замислио запретио је службеници Центра за социјални рад отказом.

Пауновић, који је и потпредседник Демократске странке, током разговора и претњи са службеницом Центра ухваћен је у лажи, јер је радници рекао да је са премоијерком Србије Аном Брнабић и шефом БИА Братиславом Гашићем договорио избор директора Центра за социјални рад.

Пауновић је у разговору са службеницом Центра за социјални рад у Параћину тражио избор директора центра, а уколико не буде изабран да ће радница добити отказ. Председник Општине Параћин, очигледно да би заплашио радницу, рекао да се чуо са премијерком и шефом БИА, што се може чути и на снимку телефонског разговора који кружи Параћином.

ПАУНОВИЋ: Kаква сте нам ово документа доставили за вршиоца дужности?

РАДНИЦА: Па тако су ми рекли!

ПАУНОВИЋ: Значи, изборни поступак спроводи Управни одбор Центра за социјални рад, разматра писмене пријаве, сачињава листу кандидата и доставља ту листу кандидата заједно са мишљењем. Значи, да бисте ви донели неку одлуку на том управном одбору или сте давали неко мишљење? Нама мишљење не треба.

РАДНИЦА: Мишљење. Па да, мислим смо мишљење. Тако, тако су ми рекли и тако је одрађено.

ПАУНОВИЋ: Kо је рек`о. Kо вам је рекао?

РАДНИЦА: Па, чланови.

ПАУНОВИЋ: Kоји чланови?

РАДНИЦА: Чланови Управног одбора.

ПАУНОВИЋ: Да су чланови Управног одбора, овај… Стручно лице у Центру то сте ви.

РАДНИЦА: Па нису. Тако је било, тако је послато било раније 2017. И рекли су ми исти поступак, исто све!

ПАУНОВИЋ: Добро, ајде сад ћемо да видимо. Значи, ако сад не буде именован директор Центра, и ако буде пала документација због тога што не треба мишљење, него нешто друго. Ви сте спремни да дате отказ тамо у Центру?

РАДНИЦА: Не, наравно.

ПАУНОВИЋ: Нисте? Па ајде онда прочитајте још једанпут Закон па ми кажите. Значи, ви гарантујете ми да нећете да ми дате документацију због ваше неисправности тамо неке можда. Ја сам се чуо са премијерком Владе Србије и са шефом БИА око овога, сад да испадам смешан због тога што шаљем неисправну документацију, не пада ми на памет. Поставићу новог директора па ће он да вас разреши дужности и све тамо по Центру који сте неспособни да радите пос`о.

РАДНИЦА: У реду.

 

Оставите Коментар