Гостујући на Пинку, у емисији “Ново јутро“, председник Републике Србије, Александар Вучић говорио је о круцијалним темама које се тичу развоја наше земље. Издвојили би два најважнија питања на које је председник дао државничке одговоре. Прво се тицало наше јужне покрајине и евентуалног прекрајања граница. Председник Вучић је рекао да никоме у ЕУ не одговара јака и просперитетна Србија и да за њих прекрајање граница значи само промена границе Републике Србије и сакаћење њене територије.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

-Зашто не прекрајају границе у Ираку, Авганинстану или Ираку? Поштујем суверенитет ових земаља, али зашто тамо не постављају питање промена граница. Тамо је била хуманитарна катастрофа, овде није а они би само нама да кроје границе? Знате, сви они у Европи говоре: “Александре, добро радиш, Србија никада није боља, али наша политика је таква…“ Лако бисмо се ми договорили са Бошњацима, са Србима и Црногорцима у Црној Гори само да није наметања интереса великих којима не одговара јака Србија. Kао Бога молим Албанце на Kосову и Метохији да воде разумну политику. Рекаоје председник.

На питање да ли ће присуствовати преговорима позиције и опозиције под менторством изасланика ЕУ, прдседник је одговорио да му не пада на памет, не јер понижава опозицију или Европу већ да неће да понижава Србију!

-Ја сам Председник Србије! Представљам моју земљу у земљи и иностраснтву. Могу да разговарам када дођу шефови држава и гости који треба да разговарају са мном, али да понижавам Србију у овом случају нећу. Закључио је он.

Србија је никада јача и крупним корацима граби напред. То је јасно свима којима то не одговара. Из тог разлога се и потурају некакви такозвани “нон-пејпери“и прекрајање граница као мамац на који би се упецали Срби мислећи да ће донети толико жељено уједињење и заокруживање српског живља у једну државну границу. Kада се дубински сагледа целокупна ствар и допре до суштине закључује се да се и тај нон-пејпер користи како би се Србија ослабила и, уколико уради неки погрешан корак, да се њен председник оптужи за великосрпске аспирације. Оно што такође треба да знају наши партнери на Западу јесте то да Србија јесте велика, никад већа уколико погледамо политику помирења и економског просперитета којом председник Србије вуче цео регион. Српске инвестиције имају ођек широм Босне и Херцеговине, путеве који градимо од користи су целом Западном Балкану. У том смислу-највећи смо.

Бојан Милић

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар