Председник Србије Александар Вучић присуствувао је данас на Пештеру здруженој тактичкој вежби са бојевим гађањем Војске Србије „Муњевити удар 2021“, која је највећа вежба последњих неколико деценија.

Вучић је током вежбе направио и заједничку фотографију са борцима који су херојски бранили Kошаре током НАТО агресије.

Он је изразио посебну захвалност херојима са Kошара за то што су данас присуствовали војној вежби Муњевити удар на Пештеру и поручио да су они својом борбом допринели да данас Србија има неупоредиво снажнију војску. Kако је казао, након вежбе, данас је у Пештеру присуствовало 240 јунака са Kошара међу којима и седморица који су били на Kошарама, а са територије Црне Горе су.

  • Посебно хвала тим јунацима, тим људима који су бранили тада СР Југославију – казао је председник.

Захвалио им се за њихово храбро срце и за то што су данас на Пештеру.

  • Видео сам са каквом страшћу су пратили све ово што су данас могли да виде и видео сам срећу и задовољство што је њихова војска данас много снажнија – казао је.

Председни истиче да су управо они допринели томе да имамо данас неупоредиво снажнију војску и то својим ранама, пожртвованошћу и животима њихових колега.

Вучић је на крају позвао хероје са Kошара да се заједно фотографишу уз речи да на тај начин жели да покаже колико смо сви поносни на њих

Оставите Коментар