Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са председником Руске Федерације Владимиром Путином и обавестио га о разговорима у Вашингтону и Бриселу.

Председник Вучић и председник Путин су овом приликом разменили мишљења о ситуацији на Балкану и разговарали о актуелним питањима стратешког српско-руског партнерства, укључујући развој дијалога на највишем нивоу. Двојица саговорника су потврдили да су Србија и Русија искрени пријатељи, чија је сарадња заснована на међусобном поверењу. Председник Вучић је нагласио да је Србија војно неутрална земља, а председник Путин је поздравио то чврсто опредељење Србије.

„Без обзира на тежину и сложеност своје геополитичке, војно-безбедносне и економске позиције, Србија ће штитити
принципе војне неутралности и остаће истински и коректан партнер Руске Федерације“, нагласио је председник Вучић.
Председник Вучић је председнику Путину изразио захвалност на непромењивој подршци Русије територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и напорима за одржавање мира и стабилности у региону. Председник Владимир Путин је рекао да ће Руска Федерација пружати политичку подршку Србији у њеним напорима за очување свог територијалног интегритета и
своје спољнополитичке акције координисати са Србијом, а све са циљем заштите међународног јавно-правног поретка.
Председник Вучић и председник Путин су истакли да економске везе Србије и Русије константно јачају, али да су могућности за сарадњу у области привреде далеко већи од искоришћених, те има простора за нове заједничке пројекте.

https://www.instagram.com/p/CE807eEha1v

Leave a Reply