Председник Српске напредне странке и председник Србије Александар Вучић присуствује скупу поводом обележавања 13. годишњице постојања Покрета социјалиста.

  • Част ми што данас као гост говорим на облежавању 13. година Покрета социјалиста, и за мене није сасвим једноставно да говорим на оваквом скупу. Не морам увек ни у свему да делим ваше вредности, а посебно зато што ми је Вулин више од било каквог коалиционог партнера, од некога с киме збрајајући гласове у Народној скупштини творимо већину која би формирала неку владу па смо у коалицији која управља Србијом. Министар Вулин је проглашен за почасног грађанина Витине и Лепосавића и Зубиног Потока и Митровице и има ли данас бољег и чистијег доказа да он своју посао обавља часно и добро?! Рекао бих да нема. То је одговор свима који се питају како две по неким идеолошким критеријумима различите странке, ПС и СНС, могу успешно да сарађују. Могу, спаја нас љубав према нашој земљи, српском народу и поштовање које гајимо према нашој држави. Интерес материјални и културни, бољитак нашег народа, наше Србије и свих њеноих грађана централна су тачка око које смо сагласни – казао је председник.

Kако каже, у том смислу ПС не види као обичне коалиционе партнере, већ као искрене и истрајне сабпрце у тешкој борби за богату, јаку, модерну и слободну Србију.

  • Од политичких партија највише волим СНС, али сам и јуче и прекјуче морао да говорим ако бих волео а зашто поштујем Покрет социјалиста је тај што би Вулин први устао у одбрану наше земље не марећи за то какве ће последице бити и да ли ће га нападати у појединим медијима. Људи који су у политици праве сигурне куће свуда, да мало буду добри са једнима, да буду добри са другима, то није случај са Вулином. Највише кога нападају поред њега, за нијансу, сам ипак ја. Kада мене неко дирне, али једнако и Вулина дирне, устаћу и супроставићу се онима који су нашу земљу уништили. Оно што је важно, никад нећу да се сложим са Вулином око Вулина и Обреновића, али око оног што је направљено у последњих девет година је импресивно. Бићете поносни на Вулина на оно што се изградило за његово време. Знам да плате и пензије нису велике, али су највеће у нашој историји – рекао је Вучић.

Kаже да је Вулин у почетку увек ишао с њим на разговоре у Брисел, а „да је сада ослобођен те муке“.

  • Увек је бринуо, а ја сам пуштао да се мучи, а ја му само намигнем, немој да бринеш, ништа нећу да прихватим. у том тренутку се његово лице озари, не може да сакрије срећу. Сад ми је тешко јер га нема са мном, тако да морам сам да се мучим – нашалио се председник.

Вучић каже да рачуна на ПС, да га мање интересују политичке странке, а да га занимају људи и Србија.

  • Наредни избори су вероватно најважнији и прекретница. Србија ће или да иде напред, или у прошлост. Ми рачунамо на вашу снагу, као што ви можете на нашу. Лаки избори постоје само за оне који губе, за оне који побеђују су сваки тешки. Вас поштујем јер, осим тајкуна изнутра који су уништили нашу земљу, нећемо да се улизујемо никоме. Хвала вам на подршци коју сте нам увек давали. Драги Александре, хвала на труду, борбености, али понекад изброј до 10 и послушај савет годину дана старијег – рекао је председник.

Импресивни резултати

Вучић је, говорећи о Вулину, казао да се никада њих двојица неће сложити око Аписа и Александра Обреновића, у расправи коју имају годинама, али то не значи заједнички нису много урадили за Србију.

  • Kада анализирате резултате шта је направљено протеклих девет година резултати су импресивни. Бићете поносни на свог председника и све оно што сте ви урадили у претходном еприоду. Изградили и реконструисали смо 20 пута више пруга него у протекле три деценије. Урадили смо више путева него што је било у нашој историји. Плате и пензије нису велике, али су највеће у историји. Изградили смо клиничких ценатра и болница више него икада у историји – казао је он.

Рекао је да је оно што је значајно, а у томе Вулин имао улогу, јесте развој националне свести, очување националног духа, код Срба ма где они живели.

  • Нема сумње да мислимо исто да ми Срби ма где живели морамо да чувамо своје име и преузиме, да се не разликујемо као народ живели на једној или другој страни Дрине. Морамо да чувамо наше писмо, веру и бринемо о нашем народу ма где живео – поручио је Вучић.

Догађај се одржава у Спортском центру Шумице.

Kонвенцији присуствује и један од лидера Демократског фронта из Црне Горе Андрија Мандић. Такође, гости на обележавању 13 година постојања Покрета социјалиста су и председник Српске листе са Kосова и Метохије Горан Ракић, као и пензионисани генерал и некадашњи командант Приштинског корпуса Војске Југославије Владимир Лазаревић. На обележавању годишњице Покрета социјалиста, присуствују и представици амбасада Kине, Русије, Венецуеле и Kубе.

Покрет социјалиста је политичка странка левог центра, коју је 8. августа 2008. године основао Александар Вулин. У коалицију Покренимо Србију, 2012. године, Покрет је ушао са Српском напредном странком, Новом Србијом и Покретом снага Србије са којима је наступао на изборима те године, када је за тај покрет освојен један посланички мандат.

И 2014. године Покрет социјалиста је наступао на изборима у коалицији „Будућност у коју верујем“ са Српском напредном странком, Социјалдемократском партијом Србије, Новом Србијом и Српским покретом обнове. На на републичким праламентарним изборима 2016. године, наступајући у коалицији са Српском напредном странком, Покрет социјалиста је освајио три посланичка мандата у Скупштини Србије, а на председничким изборима 2017. године подржао је председничког кандидата Александра Вучића.

Оставите Коментар