Последњих неколико дана спољна политика Србије изазива велике реакције, како домаће јавности, тако и светске. Потези које Србија повлачи, конкретне ствари које ради, указују само на једно – Србија је изабрала Русију, а окренула леђа Западу!

Наиме, свакодневни притисак на Александра Вучића и Србију да изабере Русију или Запад, Косово или ЕУ, по свему судећи дошао је до краја.

Да је председник Вучић донео одлуку и да је Србија изабрала, доказује неколико догађаја и изјава у последња два дана.

Прво, на опште запрепашћење домаће јавности и Запада у Србију стигао систем С-400 и „Панцир С“. Тај чин изазвао је бурне реакције у Америци и седишту НАТО-а.

Почела је истрага у седишту НАТО-а ко је допустио руској авијацији да прелети земље НАТО-а са наоружањем и слети у Србију, а затим и да ли ће ти ПВО системи остати у Србији.

Друго, председник Србије Александар Вучић саопштава јавности да је Србија купила „Панцир С“ и тако појачала одбрану земље.

Треће, потпредседник Владе Русије Јуриј Борисов потврдио је новинарима да је „Панцир“ тема разговора између Русије и Србије, а на питање да ли је о том ПВО систему било речи током посете премијера Русије Дмитрија Медведева Београду одговорио је да „чињеница да армија Србије, са 30.000 војника, има пакет поруџбина од преко 600 милиона долара говори много“.

„Полазећи од бројности армије, такав пакет поруџбина нема ниједна земља“, нагласио је Борисов.

Четврто, вест која је одушевила највећи број грађана Србије је та да је руски генерал-мајор Сергеј Липовој изјавио да је важно да се јасно покаже да је Србија под руском заштитом, што значи да ниједно питање на Балкану неће бити решено без Русије.

Пето и последње што се десило, али не и најмање важно, је то да се премијерка Србије Ана Брнабић састаће се данас са председником Владе Русије Дмитријем Медведевим у Москви, где ће потписати Споразум о слободној трговини између Србије и Евроазијске економске уније.

1 KОМЕНТАР

 1. Стоп еу!! То је 4ти рајх:Румунија Грчка Бугарска су потпуно уништене
  економски од еу код њих је већа беда него у Србији.Више од 1/3
  становника ове 3 земље су побегли главом без обзира од 4ог рајха.
  Такође свака земља чланица еу/4тирајх мора да буде у зликовачком нато пакту; који свакој земљи чланици на име годишње чланарине наплаћује најмање 4милиона еура.Такође свака земља чланица зликовачког нато пакта мора да од њих купи оружја за минимум
  50милиона еура годишње.И као шлаг на торти свака земља чланица
  мора 100% да финансира боравак војника из 2 земаља на својој територији

Оставите Коментар