Председник Србије Александар Вучић започео је у Прагу званичну посету Чешкој.

Вучића је уз војне почасти и интонирање химни две земље дочекао у Прашком замку председник Чешке Милош Земан, након чега је уследила је церемонија доделе одликовања.

На овој церемонији председник Чешке Земан уручио председнику Вучићу „Орден белог лава, а председник Србије чешком колеги Земану „Орден Републике Србије на ленти“ (одликовање из 2020)

Орден којим је одликован председник Вучић је највеће државно признање Чешке које уручује лично председник, а између осталих добили су га и и Жак Ширак, шпански краљ Хуан Kарлос Први, Лех Kачински…

После ове церемоније планиран је тет-а-тет састанак председника две земље, а затим и пленарни састанак делегација Републике Србије и Чешке Републике, које ће предводити председници Вучић и Земан.

После тих састанака предвиђено је обраћање медијима председника Вучића и Земана.

Председник Чешке ће затим организовати свечани ручак у част председника Србије Вучића.

После ручка планирано је уписивање у књигу почасних гостију Прашког замка.

Председник Србије ће првог дана посете имати одвојене сусрете и са председником Посланичког дома Парламента Радеком Вондрачеком и с председником Сената Милошем Вистрчилом.

Другог дана посете планиран је састанак с премијером Андрејем Бабишом. Током дводневног боравка у Прагу, Вучић це разговарати и с бројним привредницима земље домаћина.

Иначе, посета председника Вучића је прва посета у Чешкој тог ранга од избијања пандемије корона вируса.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар