Председник Српске деснице Миша Вацић гостовао је у емисији „Сукоб мишљења“ на ТВ Хепи 26. фебруара 2019. године на тему истополних бракова у Србији. Саговорник у емисији био му је вишегодишњи ЛГБТ активиста Предраг Аздејковић.

Вацић је изјавио да Устав Србије препознаје брак искључиво као заједницу мушкарца и жене, те да се лично противи легализацији истополних бракова. Пропаганда о наводној угрожености ЛГБТ особа у Србији води се из страних центара моћи који медијском манипулацијом стварне ситуације покушавају да дестабилизују нашу земљу.

Аздејковић је изјавио да се не осећа угроженим од стране десничарских организација, а Вацић је изнео могућност да и ЛГБТ популација може бити национално одговорна и својим утицајем помоћи на промени искривљеног имиџа српског народа у иностраној јавности.

Улични сукоби претходних година на геј-манифестацијама били су политичке природе јер је омладина тада штитила закон државе и већински хришћански морал од узурпације Тадићевог режима. Политика коју заступа Српска десница руководи се заштитом традиционалних породичних вредности без примене насилних и нелегалних метода.

Вацић је у емисији позвао државне органе да испуне обећање председника државе и исплате значајну новчану надокнаду женама које су родиле треће дете у Србији.

Емисију у целини можете погледати овде: