ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски сматра да Европа сама ствара култ Русије својим признањима да је се плаши.

-Тамо човек има једну од најмоћнијих армија на свету, тако је испало. Сами смо криви за то. То сам отворено говорио нашим европским колегама: они сви кажу да је Русија веома моћна, веома јака. А ко је прави таквом? Сви ви, када се плашите. Сви ви причате о томе у медијима, а онда председник Русије верује у то да Русија може да ради шта жели. Сами то радимо, заједно… Сами стварамо култ, рекао је украјински лидер у интервјуу за телевизију „1+1“.

Како је додао, у Европи има довољно земаља које трпе због санкционе политике против Русије.

-Још нико никоме није укинуо снажне санкције. Друго, сви треба да схвате да друге државе трпе кроз ту санкциону политику и не мисле све земље о Украјини или људима. Постоји много прилично циничних људи који размишљају о свом тржишту, о пословању њиховог бизниса, јер пословни кругови у њиховој земљи врше притисак на њих. Зато, није свима лако, оценио је Зеленски.

Подсетимо, амерички председник Џозеф Бајден разговарао је јуче са украјинским председником Владимиром Зеленским и том приликом изразио забринутост Вашингтона и европских држава због „активности Русије“.

Оставите Коментар