Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас обележавању Дана Безбедносно-информативне Агенције, поводом 19 година од оснивања, и поручио да је БИА стуб безбедности и одбране државе и да је сада најснажнија у својој историји.

Председник Вучић присуствовао обележавању Дана Безбедносно-информативне Агенције

Председник Вучић је обишао лабораторије и Оперативни центар Београдског центра БИА и рекао да је БИА обновљена после НАТО бомбардовања 1999. године и у људском и у техничком смислу. Он је истакао да је БИА стуб одбране од тероризма, али и од деловања страних служби и да гарантује сигурност, независност и стабилност, као и економски напредак Србије.  „Урадили смо целу ову зграду, обновили све што је било срушено. Тунели су били затрпани 1999. године, а сада постоје нови тунели и све зграде су међусобно повезане. Видели сте и најсавременије хемијске лабораторије, где се испитују узорци експлозива и дрога. Данас смо видели колико је БИА напредовала у смислу опремљености, али много важније од све те опреме су људи, који су посветили своје животе очувању сигурности ове земље, борби против тероризма, вишим државним и националним интересима“, навео је председник Вучић и додао да БИА, са најмодернијом опремом, може да одговори свим изазовима савременог друштва. Он је захвалио припадницима БИА који су ризиковали животе, посебно у неколико последњих акција, у борби против криминала. 

Председник Вучић присуствовао обележавању Дана Безбедносно-информативне Агенције

„Знали су да безбедност грађана и сигурност државе увек морају да буду приоритети њиховог деловања. Хвала вам што чувате све традиционалне вредности и разумете кроз шта је Србија морала да прође. Увек ћете бити на удару, таман онолико колико је на удару јака, слободна и самосвесна Србија. Ваша улога је зато толико значајна. Наш посао је да додатно помогнемо да имате све техничке капацитете, да нађете још младих људи верних држави Србији. Честитам на резултатима, хвала на храбрости“, истакао је председник Вучић.

Оставите Коментар