Друштвене мреже ових дана узбуркала је фотографија Данила Вучића, сина председника Србије Александра Вучића како шета главним градом Холандије, руку под руку са певачицом Милицом Павловић.

Вучић је оптужио Роберта Чобана, власника издавачке куће „Kолор прес група“ да је објавио слику његовог сина Данила. Навео је и да је фотографију направио друг Бојана Пајтића, те упитао да ли мисле да имају право да уништавају животе туђе деце.

– Сликао је онај Пајтићев најближи пријатељ, да не кажем нешто више, не знам што се тога стиде. Он је сликао мог сина, старијег. И сада, све је то лепо, објављује, мој син без обезбеђења иде. Kаже „Горе мреже“. А то ти Чобане узео и објавио. Ја немам страх, а пола владе ми се тресе од Роберта Чобана и његове жене, пошто су много моћни – навео је Вучић и опет истакао да је заправо он проблем, јер само он сме да пита, а питао је и зашто мисле да имају право да уништавају животе туђој деци.

„Данас“ констатује да је „једним ударцем“ Вучић ударио и на министре које је сам бирао и који се наводно плаше објављивања афера о њима у Чобановим таблоидима, на Роберта Чобана за кога многи тврде да је близак напредњачкој власти у Новом Саду, али и Бојана Пајтића, бившег председника војвођанске владе.

– Са Вучићем сам неупоредиво више пута разговарао и много много боље га познајем него господина (Ђорђа) Вишекруну, па ми опет Вучић није никакав друг. Тужно је што је председник наше државе на нивоу фрау Габријеле, сеоске трачаре, од које га разликује само то што најприземније аброве не шири на пијаци, већ преко телевизије са националном фреквенцијом – изјавио је за „Данас“ Бојан Пајтић, реагујући на Вучићеву изјаву.

Шта кажу министри
На питање има ли истине да су заиста у страху од Чобана и његове супруге, један број актуелних министара одговорио је „Данасу“ питањем – „због чега?“

– Не знам ни ко је тај човек, ни чиме се бави. И не страхујем ни од кога – казао је Новица Тончев, министар без портфеља у влади Ане Брнабић, а сличне одговоре са захтевом да их не именују (јер имају забрану да говоре за „Данас“) добили су и од неких других министара, који подсећају да је Чобан са једним бројем министара и функционера у нескривеним пријатељским односима и зашто би се они њега плашили.

Није никаква тајна да је власник, издавачке куће „Kолор прес група“ велики пријатељ са Мајом Гојковић, министарком културе, али и са шефом БИА Александром Вулином, који је некада сарађивао у његовим новинама и писао колумну за Свет „Лево од раја“. За његове новине, у исто време, писао је и актуелни војвођански премијер Игор Мировић, само што је његова колумна носила назив „Десно од раја“.

– Уосталом, Чобан је наклоњен актуелној власти и нема разлога да се од њега страхује – наводе саговорници „Данаса“ из Владе.

Додају да Чобан никада није имао ни неке посебне захтеве, како би му чланови Владе излазили у сусрет, да је сам без помоћи власти набавио франшизу за британске новине.

Пре две године ЦИНС је писао да организацију свих манифестација у Новом Саду добијају Чобанове фирме – од пролећних Чарди, преко летњег Штранд Суммер Феста, до Октоберфеста и Боок Талк-а у јесен.

„Данас“ пише да Роберт Чобан јуче није одговарао на њихове бројне позиве и поруке, тако да нису успели да сазнају како он гледа на Вучићеву поруку да се њега плаши половина министара у Влади Ане Брнабић, осим самог председника.

Оставите Коментар