На литији у организацији Савеза Срба из Црне Горе, међу окупљенима је завладало одушевљење кад су препознали Данила Вучића, сина предсједника Србије Александра Вучића

Велика Ауто-мото литија, која је организована у знак подршке грађанима Црне Горе који протестују против усвајања Закона о слободи вјероисповијести, кренула је из више градова у Србији до српско-црногорске границе.

На данашњој литији у организацији Савеза Срба из Црне Горе, међу окупљенима је завладало одушевљење кад су препознали Данила Вучића, сина предсједника Србије Александра Вучића.

Учесници литије су такође били Гуслар Славко Јекнић, проф. др Лазар Кричак са рударског факултета, Благоје Баковић пјесник, глумац Акександар Дуњић, глумац Мишко Ракочевић, Ранко Гојковић, православни публициста, предсједник Одбора Православне фондације, Зељко Чуровић предсједник Савеза Срба из ЦГ, владика милешевске епархије Атанасије Ракита, Милијана Балетић, новинар, Миломир Миљанић, гуслар и пјевач народне музике, председник Удружења дурмитораца Томаш Мишко Ковијанић, Милица Ђурђевић, Младен Обрадовић, др Вукадин Шљукић из Архива Србије и многи други.

Грађани су почели са окупљањем већ око шест сати ујутру на паркингу испред београдског Центра „Сава“ колона аутомобила је била дугачка преко 5 километара, да би како је било најављено, у 13.30 сати, сати стигла до цркве Сретења Господњег на Ранче Пољу на Јабуци.

Друга литија планирана је из Пљеваља како би сусрела ауто литију из Београда. Међутим, црногорски режим у паничном страху наставља праксу ограничавања слободе, па је тако зауставио возила и тиме ограничио слободу кретања својим грађанима.

Оставите Коментар