Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је данас Бетанију како би предао поклон за бебу која је прва рођена 1. фебруара на Дан Града Новог Сада.

Поклон је уручио главној медицинској сестри Марији Карадедлији која ће пренети поздраве мајци и детету, с обзиром на то да су посете Клиничком центру Војводине због епидемиолошке ситуације из предострожности забрањене. Прва беба која се родила на Дан Града је Димитрије Лончарић.

  • Дан Града започињемо са места одакле добијамо најлепше вести. Од јутрос су рођене две бебе, Димитрије одмах након поноћи. Честитам срећним родитељима, а њима и свим Новосађанима честитам Дан Града. Ово је прилика да се још једном захвалимо свим људима који раде овде, и поносни смо на то што имамо све опремљеније и боље породилиште, нека увек имају што више лепих вести за нас. Град ће наставити да подржава породице са децом, не само на овај начин, него и тако што обезбеђује бесплатне уџбенике за све прваке, бесплатан боравак у вртићима, Видовданску награду за успешне ученике и многим другим мерама којима олакшавамо породицама образовање и живот. Желимо да деца остану да живе у Новом Саду, а да путују из радозналости – нагласио је Милош Вучевић.

Одлуком о правима на финансијску подршку породици са децом, уведен је поклон и за мајке беба које се роде 1. фебруара и то у износу од 200 000 динара по детету.

  • Ово је прилика да Клинички центар Војводине, у име преко 3500 запослених, честита Дан Града Новог Сада свим грађанима. На данашњи дан желимо да вас обрадујемо информацијом да је током јануара рођено 607 беба, и ако наставимо овим темпом, задржаћемо титулу, јер смо препознати као први град по броју близаначких порођаја. Клинички центар Војводине је добар партнер Граду Новом Саду, јер доприноси да на свет безбедно дође толико беба – закључила је директор КЦВ проф. др Едита Стокић.

Оставите Коментар