Дана 03.05.2023. нас је у 84. години живота напустила наша драга Љиљана Булатовић Медић, рођена Дрљевић, саопштио је њен син Дарко Булатовић.

Љиљана је рођена 14.04.1940. године у Томашеву, општина Бијело Поље у Црној Гори. Школовала се у Београду и Књажевцу, дипломирала на одсеку опште књижевности на Филолошком факултету Универзитета у Београду.
Од 1960. до 1975. бавила се професионално политиком и била на високим политичким републичким и југословенским функцијама у Београду и Титограду. Била је први зенски посланик у Црној Гори. Својом вољом напустила је политику и посветила се истраживачком новинарству, публицистици, историјској литератури, трагајући увек за – истином! Такође је била директор првог Културног центра »Будо Томовић« у тадашњем Титограду, данашњој Подгорици.

Од 1975. Била је новинар-уредник у Документарној редакцији ТВ Београд, новинар листа „Експрес Политика“, главни и одговорни уредник магазина „Политикин свет“, новинар „Илустроване Политике“, дописник московског недељника „Общая газета“.
У пензији је од 1999., између нових књига, пише за београдске листове и часописе: „Гром“, „Сведок“, „Ревија 92“, „Печат“, „Правда“, „Вечерње новости“, многе руске сајтове.

Осим бројних ауторских и значајних фељтона, аутор је седамнаест књига, углавном књижевне публицистике.
Добитник је више значајних и престижних награда, од којих издвајамо: Награду Друштва новинара Војводине „Златно перо“ , награде Савеза писаца Русије Имперска култура у категорији за Словенско братство 2009. Године и дипломе „Златни витез“ на првом Словенском форуму уметности 2010. године.

Љиљана Булатовић Медић је била члан Савеза писаца Русије, Удружења књижевника Србије, Удружења новинара Србије и Друштва српско-кубанског пријатељства Београд.
Памтићемо је као непоколебљивог борца против сваке тираније, великог поштоваоца правде, људских вредности и истине.
Својим угледом, доприносом и саветима значајно је доприносила раду и ширењу истине о страдању многих народа. Сведочила је о људској патњи и несрећи.

Њен лик и дело остаће у трајном памћењу!

Оставите Коментар