Стеван Ђокић, директор Детективско безбедносне агенције ДБА, преминуо је вечерас од последица корона вируса у 44. години!

Последње две године био је активни учесник јавног живота у Србији, као аналитичар актуелних дешавања, посебно догађаја везаних за борбу против криминала.

Велике напоре годинама је улагао у борби против наркоманије, педофила и секти. Био је чест гост Курир телевизије и бројних медија, увек је излазио у сусрет, спреман да помогне у сваком тренутку, добар друг, одан пријатељ.

Ђокић је бивши полицајац који је 2002. године прешао у приватни сектор. Од тада, дуги низ година професионално се бавио послом приватног детектива и безбедносним саветовањем. Један од малобројних Срба који је прошао основну обуку за профајлера у Британском МИ5. Био је један од секретара Светског удружења детектива, али је почетком оружаних сукоба у Либији, због јавне подршке Пуковнику Гадафију, експресно смењен са функције. Недуго затим, постаје члан Руске Асоцијације детектива.

Био је директор Детективско Безбедносне Агенције ДБА испред које је више пута награђиван од стране државних и приватних институција у Србији али и у иностранству, а сада је директор Контра-Информативне Агенције ДБА.

Организовао је и радио на трибинима и семинарима који су се бавили проблематиком секти и наркоманије у Србији. Иницијатор и учесник многобројних хуманитарних акција.

Докторирао на АУГП на тему “Интернационални мир и безбедност”.

Заједно са Сашом Вујком и Слободаном Јовановићем 2015-те године одржао је обуку за једну генерацију полазника ИБССА лиценцираних телохранитеља.

Оставите Коментар