Председник Српске деснице Миша Вацић присуствовао је Скупштини уједињења ветерана Републике Српске и Републике Србије, која је одржана у Мачковом камену.
Преко две стотине ветерана из Републике Српске и Републике Србије својим присуством дало је подршку уједињењу, а за председника је изабран Душко Вукотић, ратни ветеран и мајор војске Републике Српске.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Окупљенима су се обратили Саветник министра за борачка питања Републике Српске генерал Торбица и Саветник министра за рад, социјална и борачка питања Републике Србије Саша Дујовић, генерал Војске Републике Српске Андрић, као и Заканбеј Нанба, генерал Републике Абхазије и Војске Руске федрације, који је уједно и велики пријатељ српског народа.

На скупу је наглашено да је неопходно наступати јединствено када су у питању ветерани и Републике Српске и Републике Србије, и заједничким снагама се посветити бољем статусу ветерана, уз сарадњу са властима.

Делегација Српске деснице предвођена Председником Мишом Вацићем и замеником председника Сашом Дујовићем присуствовала је постројавању ратних ветерана Републике Српске и Републике Србије код спомен костурнице на Мачковом Камену.Том приликом су заменик председника СД и председник СД одржали окупљеним ратним ветеранима и борцима говоре.Ту је одржан и парастос свим пострадалим ратницима за одбрану српских земаља.Потом је одржан и историјски час и ломљење славског колача поводом наступајуће славе Видовдана -крсне славе и дана српских ветерана у спомен храму Светог Стефана Високог.Потом се обишао манастир Свети Николај Српски – Соко Град где је окупљеним ратницима и увеним гостима послужан војнички пасуљ.

Gepostet von Српска десница am Sonntag, 23. Juni 2019

Организатори су овом приликом уручили Миши Вацићу, председнику Српске деснице, почасну значку ветерана Републике Српске, истичући да је Вацић значку заслужио у име завалности за његову борбу која се водила на барикадама за одбрану Косова и Метохије, али и за храброст да се супростави издајничком жутом режиму, за време кога су српски борци и генерали бивали испоручени у Хашки казамат.

Обраћање на збору за уједињење ратних ветерана Републике Српске и ратних ветерана Републике Србије, након што ми је свечано уручена почасна значка ратних ветерана Републике Српске и Републике Србије.Понос и част коју осећам не могу речима описати. #Србија#Српска #КадТадЈедно

Gepostet von Миша Вацић am Sonntag, 23. Juni 2019

Вацић је захваљујући се указао на велико поштовање које млади из Србије и Републике Српске имају према ветеранима отаџбинских ратова, посебно наглашавајући да је Српска десница у свом програму и кроз своје политичке акивности интезивно ради на побољшању статуса ветерана.

Одржан је и парастос свим пострадалим ратнцима за одбрану српских земаља, а сви присутни су присуствовали и историјском часу о јуначким српским победама, након чега је уследило ломљење славског колача у спомен храму Светог Стефана Високог, поводом наступајуће славе Видовдана, која је крсна слава и Дан српских ветерана.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Ветерани су са својим гостима обишли су манастир Свети Николај Српски – Соко Грда, где је уваженим гостима и ратницима послужен војнички пасуљ.

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here