Председник Српске деснице Миша Вацић присуствовао је Скупштини уједињења ветерана Републике Српске и Републике Србије, која је одржана у Мачковом камену.
Преко две стотине ветерана из Републике Српске и Републике Србије својим присуством дало је подршку уједињењу, а за председника је изабран Душко Вукотић, ратни ветеран и мајор војске Републике Српске.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Окупљенима су се обратили Саветник министра за борачка питања Републике Српске генерал Торбица и Саветник министра за рад, социјална и борачка питања Републике Србије Саша Дујовић, генерал Војске Републике Српске Андрић, као и Заканбеј Нанба, генерал Републике Абхазије и Војске Руске федрације, који је уједно и велики пријатељ српског народа.

На скупу је наглашено да је неопходно наступати јединствено када су у питању ветерани и Републике Српске и Републике Србије, и заједничким снагама се посветити бољем статусу ветерана, уз сарадњу са властима.

Организатори су овом приликом уручили Миши Вацићу, председнику Српске деснице, почасну значку ветерана Републике Српске, истичући да је Вацић значку заслужио у име завалности за његову борбу која се водила на барикадама за одбрану Косова и Метохије, али и за храброст да се супростави издајничком жутом режиму, за време кога су српски борци и генерали бивали испоручени у Хашки казамат.

Вацић је захваљујући се указао на велико поштовање које млади из Србије и Републике Српске имају према ветеранима отаџбинских ратова, посебно наглашавајући да је Српска десница у свом програму и кроз своје политичке акивности интезивно ради на побољшању статуса ветерана.

Одржан је и парастос свим пострадалим ратнцима за одбрану српских земаља, а сви присутни су присуствовали и историјском часу о јуначким српским победама, након чега је уследило ломљење славског колача у спомен храму Светог Стефана Високог, поводом наступајуће славе Видовдана, која је крсна слава и Дан српских ветерана.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Ветерани су са својим гостима обишли су манастир Свети Николај Српски – Соко Грда, где је уваженим гостима и ратницима послужен војнички пасуљ.

Оставите Коментар