У великој сали Скупштине града у Врању, у петак поподне, одржана је оснивачка скупштина врањског одбора „Српске деснице“.

Скупу је, пред пуном салом и око 400 присталица ове политичке опције присуствао и председник „Српске деснице“ Миша Вацић.

За првог председника врањског одбора Српске деснице изабран је Боривоје Антић, досадашњи председник ГГ „Јединствени за Врање“.

Антић је у каријери био и помоћник градоначелника Врања, као члан ЈС, да би по формирању „Јединстевни за Врање“ ушао у предизборни савез са СПС-ом и са њихове листе ушао у Скупштину града.

Антић је био и председник ФK Динамо, који је увео у Први лигу Србије, а актуелно је извршни директор у „Новом дому“.

За координатора Српске деснице за Пчињски округ именован је Дарко Филиповић, такође досадашњи члан ГГ „Јединстевни за Врање“.

Филиповић је био већник за спот у време када се за ову област одвајало највише новца у историји Врања.

Филиповић и Антић су и познати мали привредници са више својих фирми.

Председник Савета за безбедност Бранислав Пухало је говорио о подршци ратним ветеранима и остваривању њихових права, док је Председник Српске деснице Миша Вацић рекао да се Српска десница залаже за помоћ малим привредницима и опоравак пољопривреде, која је камен темељац наше земље.

Просторије Српске деснице налазе се у некадашњем биоскопу „Слобода“ у центру Врања, које је ова странка добила као део владајуће коалиције у Врању.

Српска десница има четири одборника у Скупштини Врања које је једини град у коме је ова странка део власти. У току су преговори са још три одборника тако да ће по свему судећи већ од следеће недеље имати укупно седам.

Оставите Коментар