У великој сали Скупштине града у Врању, у петак поподне, одржана је оснивачка скупштина врањског одбора „Српске деснице“.

Скупу је, пред пуном салом и око 400 присталица ове политичке опције присуствао и председник „Српске деснице“ Миша Вацић.

За првог председника врањског одбора Српске деснице изабран је Боривоје Антић, досадашњи председник ГГ „Јединствени за Врање“.

Антић је у каријери био и помоћник градоначелника Врања, као члан ЈС, да би по формирању „Јединстевни за Врање“ ушао у предизборни савез са СПС-ом и са њихове листе ушао у Скупштину града.

Антић је био и председник ФK Динамо, који је увео у Први лигу Србије, а актуелно је извршни директор у „Новом дому“.

За координатора Српске деснице за Пчињски округ именован је Дарко Филиповић, такође досадашњи члан ГГ „Јединстевни за Врање“.

Филиповић је био већник за спот у време када се за ову област одвајало највише новца у историји Врања.

Филиповић и Антић су и познати мали привредници са више својих фирми.

Председник Савета за безбедност Бранислав Пухало је говорио о подршци ратним ветеранима и остваривању њихових права, док је Председник Српске деснице Миша Вацић рекао да се Српска десница залаже за помоћ малим привредницима и опоравак пољопривреде, која је камен темељац наше земље.

Просторије Српске деснице налазе се у некадашњем биоскопу „Слобода“ у центру Врања, које је ова странка добила као део владајуће коалиције у Врању.

Српска десница има четири одборника у Скупштини Врања које је једини град у коме је ова странка део власти. У току су преговори са још три одборника тако да ће по свему судећи већ од следеће недеље имати укупно седам.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here