Београд ових дана све више личи на гладијаторску арену, где мигранти поред напада на наше грађане, сукобе који су све учесталији између себе решавају на улицама престонице.

Поред напада које бележимо ових дана а и крађа и провала које су све чешће, синоћ нешто око поноћи у парку код аутобуске станице десио се нови сукоб између двојице миграната од којих је један добио убодну рану у пределу стомака.

Самоогранизована екипа младића која стоји иза покретна „народна патрола“, успела је да спречи разбуктавање сукоба и пружи помоћ повређеном мигранту а нападача спречи од бекства све до доласка полиције која је одмах била алармирана.

Наиме како се препричава разлог сукоба није познат али се на снимку који можете погледати јасно види да рањени мигрант није показивао знакове агресије те се измицао док га је други нападао када је у једном тренутку извадио нож и зарио га у стомак несрећном младићу.

Ово је само један у мору сукоба који су у нашој држави све учесталиј. Пре недељу дана бележимо случај где је девојка нападнута код Зеленог венца само због мобилног телефона, јуче је црногорски држављанин који је мирно шетао са пријатељем задобио убодну рану у пределу стомака од мигранта који је био под утицајем алкохола. Данас је такође још једна девојка нападнута на Бранковом мосту, а у Обреновцу је спречен покушај силовања.

Вечина њих илегално борави без икаквог документа у земљама кроз које тренутно путују до желејног одретишта, и на том путу углавном пустоше све што им падне под руку.

Оно што је занимљиво јесте да однекуд добију лажна документа на којима изгледају дупло старије од годишта које им стоји на књижици. Да ли је случајност или не, посебно за око запада чињеница да су сви рођени у јануару првог у месецу, али различите године.

Грађани страхују за своју безбедност, како кажу нико више не сме слободно да шета улицама. Просто стиче се утисак да мигранти могу да прођу без казне, решења нема а крај проблема се не назире.

Оставите Коментар