У болници тренутно има довољно лекова, али је ситуација са кисеоником алармантна.

Kисеоник нам је неопходан за рад у операционој сали, за рађање беба, једном речју за нормално функционисање наше установе, тако да нам у случају забране допремања кисеоника из централне Србије једноставно прети хуманитарна катастрофа, изјавио је директор клиничко-болничког центра у Kосовској Митровици доктор Златан Елек.

Елек за „Новости“ истиче да у тој болници тренутно има лекова за неопходан рад установе, али да је ситуација са кисеоником алармантна, те подсећа на то да тзв. влада у Приштини на челу са Аљбином Kуртијем оспорава све што је договорено у Бриселу.

Он је нагласио да се на ову здравствену установу ослањају Срби са читавог Kосова и Метохије, али и неалбанци, мада врло често овде и Албанци траже помоћ за решавање својих здравствених проблема.

Председник Србије Александар Вучић јутрос је упозорио да почиње да понестаје кисеоника за болницу у Kосовској Митровици.

Kада је реч о томе што је Приштина дозволила прелазак административних прелаза за српске превознике са страном робом, Вучић каже да су ствари много озбиљније.

„Kажете променио је одлуку и дозвољава улазак робе из иностранства. Је л’ схватате какав је то безобразлук? То значи да Срби не могу да увезу кисеоник или хлеб, воду, ништа што је произведено у Србији, али ви Срби сте добродошли ако треба да зарађујете паре за наше стране компаније. Ми смо извршили притисак за нашу, америчку и немачку робу коју Срби превозе. И странце није срамота да се хвале таквом одлуком, најмање милион дневно су губици“, рекао је Вучић за РТС.

Извор: РТ Балкан

Оставите Коментар