Украјинска Служба безбедности ставила је лидера Чеченије Рамзана Kадирова на потерницу, објављено је на сајту украјинског министарства унутрашњих полслова.

Kадиров је означен као „појединац који се крије од истражних тела“, а на потерници је и његова фотографија, пренео је ТАС С.

У петак је Служба безбедности Уркајине саопштила да је подигла оптужнице против Kадирова, која га терети за „агресивно вођење рата“ и „спровођење радњи које имају за циљ да промене границе украјинске територије“.

Kадиров: Господо, долазим по вас
Лидер Чеченије Рамзан Kадиров поручио је вечерас Kијеву да нема потребе да га ставља на потерницу и да га тражи, истичући да ће доћи сам. „Господо СБУ, одредите место и време, ја ћу доћи. Доћи ћу по вас и казнити вас за све ваше злочине“, поручио је Kадиров путем видео снимка објављеном на Телеграму.

Он је додао да је већ неколико пута био у Украјини.

Служба безбедности Украјине (СБУ) ставила је Kадирова на потерницу због „вођење агресивног рата или агресивне војне акције“, за шта је предвиђена казна затвора од 10 до 15 година, пренела је агенција РИА Новости.

Оставите Коментар