Председник Скупштине општине Бујановац Јонуз Муслију у безумним претњама поручио Србима да буду захвални што Албанци не траже и Ниш и да поред Косова Албанија треба па припоји и Прешево, преноси лист Курир.

И поред настојања „Грађанина“ да добије на телефон господина Муслијуа, нисмо успели јер се на његов статични телефон не јавља ни секретарица. Покушали смо да нам лично појасни на који начин планира да се то обистини.

Муслију је у изјави за агенцију Прешева Јон потврдио да у потпуности подржава политику званичне Тиране и Косова о стварању „велике Албаније“.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић му је поручио да Србију такве претње не плаше, а на запаљиве изјаве албанских политичара реаговао је премијер Србије Александар Вучић који је поручио велика Албанија може да буде само њихова жеља.

Унија Албаније са Косовом без Прешевске долине, без Медвеђе, Бујановца и Прешева, је бесмислена. Сада је кључни тренутак да Албанија и Косово покажу Србији да је то део Албаније у који не треба дирати“, рекао је Јонуз Муслију, председник Националног савета Албанаца и шеф локалног парламента у Бујановцу.

Муслију тврди да су Прешево, Медвеђа и Бујановац саставни део „државе Косово“ од које су „насилно одвојени“.

Зато смо водили наш ослободилачки рат. Овај циљ постоји записан у срцима и духу албанског народа. То је потврђено 1. и 2. марта 1992. године и ми немамо право да одустанемо од нечег за шта су се жртвовали припадници ОВПБМ“, рекао је Муслију за ову агенцију.

Извор: gradjanin.rs

--