У Задру су у суботу увече претучена двојица америчких војника, јављају хрватски медији.

Kако је објавио Задарски.хр, ради се о тамнопутим младићима који су се забављали у задарском ноћном клубу Опера, а који су отворено показали да су хомосексуалци.

Према њиховим информацијама, једва су извукли живу главу након напада веће групе мушкараца, преноси загребачки портал “Индекс”.

“Прошле ноћи смо дословно доживели један од најгорих тренутака икад у животу. У клубу нас је напала група од осам до десет хрватских мушкараца. Никад се у животу нисам осећао тако беспомоћно. Изгледало је као да не намеравају да нас пусте живе”, испричао је један од нападнутих.

Из задарске полиције кажу како је догађај оквалификован као прекршај.

“У нападу на двојицу америчких војника учествовало је више непознатих особа које су им нанеле лакше телесне повреде ударајући их шакама И ногама у главу. Прва полицијска станица интензивно ради на утврђивању идентитета нападача и разлозима зашто су уопште нападнути. За сада се траже нападачи због нарушавања јавног реда и мира, што је у домени прекршаја, али истрага ће показати да ли је у физичком нападу на тамнопуте геј војнике било елемената злочина из мржње, односно казненог дела”, рекли су Задарском.

 

Оставите Коментар