Директор црногорске Управе полиције, Веселин Вељовић, сматра да је полиција показала висок степен толеранције и бриге за безбедност свих грађана, током догађаја у паралменту и на улици током усвајања Закона о слободи вероисповести.

„Исказујем поштовање и захвалност свим полицијским службеницима на одговорном, професионалном и посвећеном обављању послова и радних задатака“, написао је Вељовић на званичном твитер налогу.

Из Митрополије црногорско-приморске, међутим, рање данас је саопштено да је полиција претукла владику Методија, на мосту на Ђурђевића Тари, током протеста против доношења тог закона.

Наводи се да су том приликм повређена и два верника, који су покушали да заштите епископа Методија. Једном вернику је, кажу, поломљен кук, а другом кључна кост и они су хоспитализовани у пљеваљској болници.

Иначе, Подгорица је јуче била блокирана полицијским кордонима, а прилаз згради парламента је био онемогућен или отежан чак и појединим посланицима.

Након критике посланика због великог броја полиције у самом парламенту и целом граду, премијер Душко Марковић је позвао полицију да не сме да примењује силу против верника.

Оставите Коментар