Председник Србије Александар Вучић поручио је данас полазницима Центра за основну полицијску обуку да су преузели на себе бреме одговорности какво да сада нису имали и да ће због тога „свима бити криви за све“.

„Изабрали сте дивно и часно занимање зато што сте стали уз своју државу, од данас сте ‘де факто’ и ‘де јуре’ људи који брину за своју државу и нема никога ко би гласније могао да каже да им је прече да бране Србију“, казао је Вучић током промоције 23. и 24. класе полазника Центра за основну полицијску обуку у Београду.

Вучић је рекао да је увек најлакше бити против државе, а да је задатак на новим припадицима полиције да буду уз државу и да се по томе разликују.

„Најлакше је пронаћи кривца за све. Kад вам буду викали да идете на Kосово они који не умеју да нађу Kосово на мапи и узвикују увредљиве пароле, ви знајте да радите најбоље за Србију. Данас сте урадили праву ствар и направили најбољи избор“, истакао је Вучић.

Навео је да ће Србија наставити да побољшава услове рада у Министарству унутрашњих послова (МУП) како би запослени били поносни на себе и имали бољи живот.

Вучић је додао је у Србији 23,9 одсто мање криминала него пре једне деценије, „драматично“ мање убистава али и нагласио да то није довољно и да мора бити боље.

„Иако сте својим родитељима и најближима тек девојке и младићи, ви не смете тако да се осећате. Пред вама су тешки и одговорни задаци и морате да преузмете на себе бреме одговорности какво нисте имали до сада“, изјавио је председник Србије.

Leave a Reply