Божидар Иванчевић (24) дао је преко 2.000 евра како би ђаци Основне школе „Kраљ Милутин“ из Грачанице могли поново да прате наставу уз осветљење.

Ова школа је била 20 дана без електричне енергије због дуговања Kосовској агенцији за снабдевање (KЕДС), а хуманог Божидара, који живи у Шведској, ова вест је јако погодила па је решио да одмах реагује.

Након што је прочитао вест о томе да око 1.000 српских основаца и ученика Медицинске и Саобраћајне средње школе не може нормално да похађа наставу, јер је објекат школе без струје скоро месец дана, Божидар се јавио нашој редакцији у жељи да помогне.

  • Волео бих да уплатим сав новац за дуговање, јер желим на неки начин да помогнем. Мислим да сви људи који су рођени и коли су живели у Србији знају како је тешка ситуација и сви треба да помогнемо колико можемо – рекао је за „24 сата“ Божидар, који живи у Шведској и води једну од водећих агенција за реновирање кућа у Стоклхому.

Након што смо повезали Божидара са директором школе Владимиром Милкићем, хумани бизнисмен је у року од сат времена уплатио сав потребан новац. Иако је прва информација била да је потребно 680 евра, заправо је реч о суми од преко 2.000, али Иванчевића то није спречило да помогне.

  • Сад сам се чуо са директором, он ће за који минут отићи да подигне новац и одмах да плати рачуне – каже Божидар.

Директор је, с друге стране, пресрећан и помало затечен.

  • Хвала вам пуно на помоћи, ово је заиста невероватно – казао је он.

Оставите Коментар