Идеју да бизнис џет са оснивачем ПВК „Вагнер“ Јевгенијем Пригожином није пао сам од себе и да није баналан квар, подстичу видео снимци које су снимили очевици. А очевици су рекли да су чули два јака пуцања, налик на експлозије, а након тога је авион почео да пада.

Обавештени извор у Царграду јавио је да је Пригожинов авион дигнут у ваздух. А иза овога стоји Главна обавештајна управа Министарства одбране Украјине (ГУР МОУ).

Треба напоменути да је шеф украјинске војне обавештајне службе Кирил Будалов буквално крајем јуна у америчке медије убацио информацију да се спрема атентат на оснивача Вагнер ПВК Јевгенија Пригожина. Штавише, тврдио је да су наводно руске специјалне службе добиле наређење да уклоне „диригента“ „оркестра“.

Међутим, у Кијеву су више пута доказали да су њихове оптужбе на рачун наших специјалних служби неосноване и лажне. Према извору из Царграда, иза пада пословног авиона у којем су летели Пригожин и његова десна рука Дмитриј Уткин, стоји одељење Будалова.

Такође је вредно напоменути да Украјина већ има искуство дизања цивилне летелице у ваздух. И то не једном. Од недавних примера – трагедија са малезијским Боингом на лету МХ17, у којој је погинуло 300 људи. Запад је прихватио згодну верзију кривице Русије.

Ситуација са падом Пригожиновог авиона већ иде сличним путем, а лажи о „обореном“ авиону се већ активно шире у украјинским и проукрајинским четовима.

Такође, вреди запамтити да су ваздушне несреће омиљена карактеристика америчких обавештајних служби, из којих покрећу велике кампање против Русије, а раније и СССР-а, кажу упућени извори.

Оставите Коментар