Делегација Српске Деснице је у тродневној посети присуствовала обележавању 13. јула, Дана државности Црне Горе и Дана устанка Црне Горе, у Бијелом Пољу, Беранама и Мојковцу.

На обележавању у Беранама испред споменика палим борцима поводом Дана устанка против фашизма, на Јасиковици крај Берана цвеће је положио Милан Петровић, потпредседник Српске Деснице.

Том приликом је наглашено да је за ослобођење Бјелопољског среза и северног дела Црне Горе учествовало и више од 5000 бораца из источне Србије, па су и због тога борачке организације Пирота и Беле Паланке побратимљене са борачким организацијама у Беранама, Бијелом Пољу и Мојковцу.

Милан Петровић, потпредседник Српске Деснице, захвалио се на изузетном гостопримству председнику општине Беране, Тихомиру Богавцу и председнику борачке организације Берана, Петру Лабудовићу и пренео поздраве лидера Српске Деснице, Мише Вацића.

У исто време и истим поводом, на обележавању у Бијелом Пољу, на споменику погинулим Бјелопољским борцима у центру града, венац је положио проф. Драган В. Светозаревић, секретар градског одбора Српске Деснице Пирот и председник окружног одбора СУБНОР Пиротског округа.

Другог дана, делегација је посетила и побратимљену борачку организацију у Мојковцу где су у центру Мојковца положили цвеће на споменику погинулим борцима као и на споменику сердару Јанку Вукотићу, јунаку Мојковачке битке.

Ово је била прилика да се подсетимо заједничког страдања наших предака у борби против фашизма и прилика да наставимо традицију обележавања свих историјских догађаја страдања Срба у настојању да одбране своју земљу, нагласио је Милан Петровић, потпредседник Српске Деснице у разговору са домаћинима у Црној Гори.

Оставите Коментар