Мајка монструм из Немачке, осуђена је на затворску казну од осам година пошто је од малих ногу уверавала своју децу да су болесни, те их је терала да седе у колицима и на тај начин је остваривала материјалну добит.

Маике Б. (49) из Ленсахна је након три месеца суђења на суду у немачком Либеку осуђена на осам година затвора. Након пресуде одмах је задржана у затвору јер постоји опасност да би могла побећи. Наиме, она је осуђена да је од 2006. до 2010. године говорила да су њена деца хронично болесна како би од различитих служби извукла новац. Само од Центра за социјалну помоћ добила је 140.000 евра, а деци су наводно доктори свих претходних година прописивали лекове у вредности од чак милион евра.

Маике Б. је мајка петеро деце, а њих је четворо је, док су били мали уверавала да су болесни и терала их је да седе у колицима. Деца су неколико сати током сваког дана морала седити у колицима док је њен син Джереми у њима провео шест и по година односно од своје четврте до 11 године. Мајка је фалсификовала налазе доктора како би заварала службе.

Деца коју је уверавала да су болесна данас имају 10, 15, 17 и 18 година. Бригу о деци је преузела социјална служба. Маике Б. током суђења није рекла ништа у своју одбрану.

Ћерка Маике Б. је на суду испричала како ју је мајка уверавала да има артрозу.

  • Имала сам 14 година и срушио ми се цели свет. Тада сам покушала самоубуствио – рекла је девојка.

Одбрана је најавила жалбу.

Leave a Reply