Сукоб између ,,мојковачког“ и ,,Гранд“ клана, за које постоји читав низ доказа да се баве криминалом, полако достиже кулминацију, саопштили су из Демократског фронта.

„Зато су јавности поново доступни снимци у којима су актери истакнути припадници једног од кланова, и лако је закључити да се они прислушкују и прате једни друге. Посебно је важан контекст последњег снимка у коме неки од вођа клана ,,Гранд“, Зоран Лазовић и Душко Голубовић, између осталог вријеђају СПЦ и њене вјернике и говоре најпогрдније ствари о њима. За оне још неупућене, то је клан на чијем челу се налазе Мило Ђукановић и Милан Роћен“, наводи се у саопштењу ДФ-а.

Иначе, додају даље из ове партије, дио те екипе је преко својих људи у ЦБ Никшић организовао акцију у којој су намјестили једног од лидера мојковачког клана, Веселина Вељовића, да добије врло упечатљив надимак, коме се данас смије читава Црна Гора.

„Циљ је да се јавности представи да се он у полицији не пита ништа, него његов замјеник из другог клана. Зато су они који подржавају Вељовића били ,,принуђени“ да одговоре објављивањем пресретнутог разговора Лазовића и Голубовића. Вељовић је, између осталог, пуштио разговор да би свима ставио до знања да га ова двојица прате и да он није ,,на Копаонику“. Но, овим освета није завршена, пошто екипа из Гранда планира да након завршетка радова на колектору у Зети окачи таблу са називом тога објекта: ,,Веселин Вељовић, директор полиције“, првенствено због надимка који су му они смислили. Овако бахати и неозбиљни појединци никако не заслужују да воде полицију ЦГ и свако њихово одступање и смјењивање са тих позиција грађани би снажно поздравили. Мада, ако се има у виду на који начин наступају појединци из и око режима, тако важна инвестиција, попут колектора, могла би, на примјер, да понесе име министра Јановића, аналитичара Златка Вујовића, појединих дукљанских писаца и глумаца, а ако се буду опредјељивали за некога изван ЦГ онда је први фаворит Дарко Трифуновић. Дакле, конкуренција је жестока“, појашљавају оу ДФ-а.

Такође, додају они, из разговора Голубовића и Лазовића види се и огромна мржња према СПЦ и њеним вјерницима, а то су потпуно пренесени ставови Мила Ђукановића, који сада предводи антиправославне и фашистичке групе у Црној Гори.

„Сукоб ових кланова одавно је терет на леђима свих грађана, земља је покрадена, у приватне џепове стављене милијарде евра, уништена комплетна привреда, земља морално и духовно понижена… Црна Гора ће бити слободна кад сва ова лица буду иза решетака и када одговоре на питања о бројним злочинима и пљачки народа, у чему су активно учествовали протеклих деценија“, зкључено је из ДФ.

Leave a Reply