Бивша председница тзв. државе Косово Атифете Јахјага, која је поздравила и долазак бившег председника САД, Била Клинтона, на Косово сусрела се са бившом секретарком САД-а, Мадлен Олбрајт, која је ту истим поводом.

Олбрајтова је дошла у посету Косову, где се обележава 20 година уласка НАТО-а у јужну српску покрајину. Њу је уз загрљаје и пољупце, срдачно дочекала Јахјага, чиме се и похвалила на свом Инстаграм профилу.

 

View this post on Instagram

 

Jam krenare që, njëzet vite pas çlirimit, të mirëpres në Kosovë ish-Sekretaren Amerikane të Shtetit, Madeline Albright- njërën nga kontribueset më të fuqishme në lirinë dhe pavarësinë tonë. Vendosmëria dhe përkushtimi i Sekretarës Albright për ta ndalur gjenocidin në Kosovë dhe për t’ia kthyer lirinë dhe shpresën një populli të shtypur ishin kruciale për të ardhmën e popullit tonë. Sekretarja Albright, e cila ishte e pakompromis ndaj dhunës që regjimi i Millosheviqit po ushtronte në Kosovë, sot erdhi në një Kosovë që kultivon vlerat për të cilat ajo është angazhuar- lirinë, demokracinë, tolerancën dhe paqen. Përjetësisht mirënjohës!

A post shared by Atifete Jahjaga (@atifetejahjaga) on

– Поносна сам што двадесет година након ослобођења поздрављам бившу државну секретарку САД-а Мадлен Олбрајт – једну од најмоћнијих заговорница наше слободе и независности. Одлучност и посвећеност Олбрајтове да се заустави геноцид на Косову и да се врати слобода и нада угњетаваном народу били су кључни за будућност нашег народа. Секретарка Олбрајт, која није имала компромисе у насиљу које је Милошевићев режим вршио на Косову, дошла је на Косово које негује вредности којима је одана – слобода, демократија, толеранција и мир – стоји у опису слика са Олбрајтовом.

У Приштини ће данас у 11 сати на централном тргу Албанци одржати митинг поводом 20 година од уласка НАТО трупа на Косово.

У 14 сати најавили су “шетњу за слободу”, која ће да иде до Трга Олбрај, где ће бити откривена и биста бившој америчкој секретарки.

У 15 сати ће се поворка Албанаца и Американаца окренути ка Булевару Била Клинтона, у близини Клинтонове статуе.

 

Оставите Коментар