Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који данас борави у Атини, разговарао је са грчким премијером Kиријакосом Мицотакисом, који му је још једном потврдио да се позиција Грчке по питању непризнавања такозване државе Kосово неће мењати.

  • Посебно сам захвалан председнику владе Мицотакису на томе што ми је још једном потврдио да се његова позиција и позиција грчке владе по питању признавања такозване лажне државе Kосово неће мењати. Грчка неће признати Kосово, Грчка ће остати на позицијама међународног права и чврсте подршке Србији – рекао је Вулин након састанка.

Он је поновио да је захвалан Мицотакису на таквом ставу и на томе што ће се политика Грчке наставити у правцу најбољих могућих односа са Србијом, саопштио је МУП.

Вулин, који је од 2017. и председник српског дела Мешовитог комитета са Грчком, истакао је да помоћ коју је председник Србије Александар Вучић у име српског народа упутио братском грчком народу и Грчкој наилази на велику и искрену захвалност.

  • Помоћ Србије се овде цени, препознаје и премијер Мицотакис је још једном у име грчког народа и грчке владе изразио своју велику захвалност, али је и рекао да се од Срба помоћ увек очекује, јер је очекујете од оних са којима сте најближи и са којима делите, не само религију и географски простор, већ и исте вредности – навео је Вулин.

Додао је и да му је било задовољство што је у име председника Вучића и српског народа могао да пренесе изразе солидарности и покаже колико смо спремни и способни да помогнемо свима којима је помоћ потребна.

Вулин је навео и да је Мицотакис изразио жељу да посети Србију и додао да се нада да ће се то догодити на зиму и да Србија воли да дочекује своје пријатеље.

Грчки премијер Мицотакис најтоплије се захвалио српском народу и председнику Вучићу на подршци коју је Србија пружила грчком народу у борби са ватреном стихијом.

У саопштењу се подсећа да, по наређењу Вучица, помоћ колегама и грчком народу у гашењу пожара пружа 37 припадника Сектора за ванредне ситуације са 14 возила и 14 припадника Хеликоптерске јединице са три хеликоптера, два „бел 212“ и „Х-145“, као и медицински тим Одељења за здравље запослених и безбедност на раду са три лекара, медицинским техничарем и санитетским возилом.

Оставите Коментар