ПРЕМИЈЕР привремених институција у Приштини Аљбин Курти не престаје да звецка оружјем, а готово из дана у дан смењују се његове изјаве и потези којима долива уље на ватру у јужној српској покрајини.

Тако је крајем ове недеље, у четвртак и петак, у бази Врело у Приштини, коју користе припадници специјалних јединица тзв. косовске полиције, организована обука за 15 припадника ЊСО (Njesia Speciale Operative) и 10 припадника ФИТ (Први интервентни тим) у руковању тешким радним машинама и крановима, као и у руковању тешким митраљезима – „браунинг“, калибра 12,7 милиметара.

Обука највероватније има за циљ припремање припадника тзв. косовске полиције за уклањање могућих барикада Срба на северу Косова и Метохије, који не прихватају документа и регистарске таблице лажне државе Косово, а оруђе на којима вежбају Куртијеви специјалци обезбедили су локални привредници из Приштине,
Поводом упозорења председника Србије Александра Вучића да постоје планови за изазивање хаоса на Косову, а да би варница могла бити елиминација наших људи под плаштом борбе против криминала и корупције, безбедносни стручњаци истичу да приштинске безбедносне снаге имају и наоружање и снајперисте обучене у страним војним центрима, који су спремни да спроведу директиву ликвидације првака Срба на северу Косова и Метохије.

Према безбедносним информацијама, Албанци увелико припремају ове „герилске акције“, извиђају терен на северу КиМ, поготово око административне линије, али и „по дубини“, и траже погодне коте са којих би могли да изведу нападе на виђеније Србе.

Опасна намера Куртија да по сваку цену обезбеди „пун суверенитет“ у свим деловима Косова, на којој ради од када је дошао на власт, сада очигледно улази у последњу фазу.

– Ми знамо и кога јуре, знамо имена између шест и десет лица која они желе да ликвидирају, мисле да су они носиоци отпора, увек су то највећи криминалци, психопате, лудаци… – рекао је председник Вучић.

– За њих је сада и Србин са каменом терориста и криминалац, иако живи на територији своје земље по Резолуцији 1244. Они ће наставити са својим акцијама и неће се умирити док не заврше север Косова. То им је једино важно и мисле да су све одавно завршили. На силу можете све, али вам нећемо дозволити погром нашег народа.

ЗАПАД ТО НЕ ЗАНИМА

ПРЕДСЕДНИК Вучић, како је рекао, није оптимиста када је реч о предстојећем сусрету са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем у Бриселу 18. августа, али да, како је истакао, иде са добром вољом да укаже на сву погубност и опасност са којом се суочавамо.

Подсетивши да је од потписивања Бриселског споразума, који предвиђа формирање Заједнице српских општина, прошло више од девет година, Вучић каже да Запад то не занима и да они кажу да све мора да буде у складу са косовским уставом. Ако је то тако, наводи Вучић, Приштина то може да уради и без дијалога.

Оставите Коментар