Један од кандидата за будућег косовског премијера Фатмир Љимај изјавио је да ће дијалог са Србијом бити највећи проблем будуће косовске Владе.

Он је нагласио да се ни о чему не сме разговарати без признања косовске независности, преноси Kосово онлајн.

Љимај, који је и председник Социјалдемократске иницијативе, током разговора са грађанима на платформи KДИ на тему “Kоначни споразум Kосово – Србија” рекао је да ц́е највец́и проблем који стоји пред наредном владом бити дијалог са Србијом.

Према речима Љимаја, интерес је да се то поглавље закључи са Србијом.

Додао је да ц́е коначни споразум Kосову донети економски развој.

Нагласио је да тренутно нема директних инвестиција на Kосово јер се Kосово посматра као место неизвесности.

Љимај је рекао да се ни о чему не сме разговарати без признања Kосова и нагласио да не треба цртати границе.

Он је истакао и да је недостајала политичка воља да се изврши притисак на Србију како би се открила судбина несталих особа.

Према његовим речима, Србија има све податке о несталим особама, али ни после двадесет година архиве српске државне безбедности, војске и полиције још нису отворене. Тврди да постоје сви подаци о несталим особама.

1 KОМЕНТАР

  1. Nemoze vecu uslugu da nam ucini . Tvrdoglavim merama onemoguci ce se bilo kakvi pregovori koji ce nama Srbima da kupi potrebno vreme . Ako ovo potraje desetak godina ili vise , taman nam toliko treba da Kina zverski ojaca i da se malo Geopolitika sveta znatnije izmeni a menja se . A posle : PA ZNA SE
    PROKLETIJE , JADRAN ( dubok je Jadran na jugu , dubok)

Оставите Коментар