Изненадни упад такозваног председника лажне државе Косово Хашима Тачија са специјалцима РОСУ на север Косова само је покушај да се ублажи дебакл који је Приштина прошле недеље доживела у УН.

Тачијев боравак у Зубином Потоку и Газиводама овако коментаришу највећи албански медији са Косова и Метохије. Они ‘председникову посету’ северу покрајине називају ‘представом, циркусом и параваном за пораз у УН’. Уз то, како се тврди, Тачи је овим потезом покушао да у други план гурне велики протест опозиције који је у суботу одржан у Приштини.

Тачија није поштедео чак ни председник скупштине лажне државе Косово Кадри Весељи, који је поручио да се север Косова не брани ‘лажним патриотизмом’.

– Такве манипулативне и опасне акције морају се завршити и не смеју се понављати. Косово овим данас ништа није добило. Повређено је поверење грађана у државу Косово. Данас су победили инат и политичке манипулације. Једна ствар треба да буде јасна свакоме: Косово, његов суверенитет, територијални интегритет, границе, север, не бране се оваквим лажним патриотизмом – написао је Весељи на свом Фејсбук профилу и позвао Албанце да се уједине против Србије.

Био на три метра од српске полиције

Хашим Тачи је у суботу дошао и до административног прелаза Брњак, где је разговарао са припадницима Косовске полиције који су српске националности. У једном тренутку је ушао и у полицијску кућицу и у том тренутку је био на само три метра од српске полиције.

– Никад није био ближи српској полицији, хапшењу и правди. На само три метра од лисица и дуге робије – каже за Информер један од мештана Зубиног Потока.

А. Г.