Лекар који је био приватни доктор Била Гејтса у Сијетлу 90-их, каже да је оснивач Мајкрософта који јавно подржава вакцинисање „одбио да вакцинише сопствену децу“, када су били мали пише „Yournewswire“.

– Не знам да ли су се вакцинисали као одрасли, али вам могу рећи да је јасно одбио да их вакцинише кад су били деца – рекао је лекар на затвореном медицинском симпозијуму у Сијетлу.

Он је додао и следеће:

– Била су то заиста дивна деца, паметна и живахна, а он је рекао да су у реду такви какви јесу, и да им не требају вакцине.

Коментари су узрујали лекаре на симпозијуму, са тврдњама да је прекршио поверљивост између лекара и пацијента, како наводе извештаји. Међутим, док је причао са другим лекарима он није кршио код поверљивости. Гејтс има троје деце са женом Мелиндом – Џенифер, Рорија и Фиби – која су рођена између 1996. и 2002. године, а како каже његов бивши лекар, они су сви невакцинисани и здрави.

Вест да Бил Гејтс није вакцинисао своју децу, упркос томе што је најактивнији промотер кампање за обавезне вакцине, не би требало да изненади било кога. Студије су показале да елита не вакцинише своју децу, али да истовремено очекују да шира јавност своју вакцинише.

Елита не вакцинише

У Калифорнији деца која су најређе вакцинисана су белци и потичу из најимућнијих породица у Лос Анђелесу, како се наводи у недавној студији. Проценат обданишта са изузецима личног става издата од стране државе се удвостручио између 2007. и 2013. године, од 1,54% до 3,06%. То је око 17.000 најбогатије деце, од више од пола милиона, којима се не дају вакцине.

Проценат изузетака од вакцинисања је био највиши у крајевима града где станују белци високих прихода, као што је Округ Оранж, Санта Барбара и делови Беј Ерија, како наводи CNN. Студија која је објављена у Америчком журналу јавног здравља, посматрала је више од 6.200 школа у Калифорнији, и пронашла изузетак од вакцина два пута чешћи код школараца у приватним институцијама.

– Врло богатим и привилегованим родитељима се свиђа идеја колективног имунитета, али не желе да ризикују са вакцинама када се ради о њиховој деци. Они су забринути за лоше реакције попут аутизма.

(Национална Географија)

1 KОМЕНТАР

  1. U ovakvim slucajevima se prvo ovakvi sakupe i oni i clanovi njihovih familija vakcinisu pa se saceka reakcija . Jer znate onu staru narodnu ni sto batina po tudjim ledjima nisu probolem ali po tvojim i jedna jedina jeste .
    Dakle naravoucenije pohapsiti ovo i eliminisati dok jos nije prekasno .
    Prosto prevedeno : pobiti govna bolesna

Оставите Коментар