Бивша државна секретарка МУП Дијана Хркаловић приведена је данас на саслушање, јер се сумња да је уклањала доказе после убиства Властимира Милошевића, пишу Novosti.rs.

За ово убиство је био осумњичен, а потом волшебно ослобођен Вељко Беливук звани Веља Невоља и Марко Миљковић и још једна особа. Тело Властимира Милошевића нађено је 30. јануара 2017. у рано јутро на трамвајским шинама у Улици 27. марта, у центру Београда.

Убица је ушао у улаз зграде у којој је Милошевић становао и ту га је чекао. Када се Милошевић појавио на вратима, на њега је испалио десет хитаца из “шкорпиона” с пригушивачем, од чега га је седам погодило у тело и један испод браде.

Упркос томе, рањен је почео да трчи и побегао преко улице, али је услед крварења пао на трамвајске шине. Убица му је пришао и испалио још шест метака у главу.

Његова смрт имала је везе са сукобом два клана, а убијени није имао везе нити са “шкаљарцима”, нити са “кавчанима”. Позадина овог злочина је и бизнис, али има и економско политичку позадину.

  • Овај човек је био узоран, каратиста. Убијен је јер је био физички јак и радио је као право обезбеђење на сплавовила. Он је сметао због продаје дроге на сплавовима. Он је неке од њихових људи претукао, и зато су га се плашили. Иначе он је кум Миљковића, који се хвалио како је убио двојицу кумова. Тужилац је тада тражио вештачење Беливуковог телефона – није могла да га добије јер су га високи званичници МУП-а крили – саопштио је тада извор из истраге.

Leave a Reply