Општински одбор Демократског фронта у Бијелом Пољу покренуо је петицију за смену начелника Центра безбедности у овом граду Славише Гребовића и командира Данка Гогића.

Петицијом се захтева и смена Гогићевог заменика Ивана Шутовића и неколико службеника одговорних за „незакониту репресију против грађана Бијелог Поља и верника Српске православне цркве током трајања литија“.

  • Петиција са потписима на стотине слободоумних Бјелопољаца који је потписују без обзира на силне притиске којима су и даље изложени јер у репресивном апарату није ништа промењено, биће врло брзо уручена челницима МУП Црне Горе – кажу организатори потписивања петиције.
  • Нема никаквог чуђења што смо посегли за овим демократским видом изјашњавања грађана, јер, очигледно да не постоји воља да се нешто промени у врху полиције. Не можемо чекати годинама да би се људи који су се тешко огрешили о професионалну и људску етику и даље „тренирају строгоћу“ над грађанима Бијелог Поља, посебно над Србима, скрнаве њихова обележја и прогоне свештенство СПЦ.

Организатори потписивања петиције истичу да је много разлога због којих траже смену, између осталог и због више од 500 позива на информативне разговоре грађана који су учествовали у мирним и достојанственим литијама.

  • Напомињемо, поред позива на информативне разговоре, хапшени су и пређено је изгоном свештенству СПЦ, било је и хапшења функционера ДФ, мирних грађана, док је са друге стране пролазило некажњено иживљавање „патриота“ који су из својих ауто-колона пуцали у насељеним местима, о чему постоје видео-докази – додају организатори петиције.

ОПОМЕНА ПРЕД ИСКЉУЧЕЊЕ

  • Невероватно је и забрињавајуће да је некоме преча наредба претпостављених, или можда његова лична жеља да се некоме додвори, од сопственог образа, а да не причамо Устава и закона. Дужни смо да опоменемо и начелника и командира и Управу полиције и локалне власти, да прекину са прогоном своје цркве. Уколико наставе, ми као духовни пастири ћемо морати да затражимо од црквених власти да се из Цркве искључе поменута господа – опоменуло је свештенство и монаштво из Бијелог Поља челнике полиције у овом граду, лане када су на Петровдан приводили грађане.

М. Секуловић

Оставите Коментар