Слично ранијим позивима МЦП, која је позивала народ да бране њену имовину од спорног Закона о слободи вероисповести, огласио се митрополит неканонске Црногорске православне цркве Михаило апелом, али политичким партијама, НВО, јавним, научним и културним последницима да, како каже, организовано и заједнички устану у одбрану „слободе и независности државе коју је напала њена влада“.

Михајло, односно Мираш Дедеић тврди да новоизабрана црногорска влада намерава да најављеним изменама и допунама спорног Закона о слободи вероисповести „незаконито црквену имовину препише на Српску цркву, односно, државу Србију“.

Наводно незаконито преписивање имовине Српској цркви, Дедеић назива „окупационим и велиздајничким актом“.

Он каже да ће Српској цркви, односно Србији бити преписано више од 50 квадратних километара црквенога земљишта, 650 цркава и око 60 манастира.

  • Наша земља ће се тако довести у колонијални положај, а грађани Црне Горе у статус црквених кметова – навео је Дедеић, пренео је портал РТЦГ.

Обратио се и посланицима владајуће већине које је позвао да, како је навео, пре него што дигну руку за усвајање тих измена, размисле о размерама последица такве одлуке, које, поручио је, неће остаити без одговора.

Дедеић поручује и да Црногорци који су, како каже, „потомци слободара који су ханџаром и џефердаром бранили слободу“, неће бити ничији кметови.

Оставите Коментар