На дан када Српска православна црква (СПЦ) празнује велики празник Цвети, у знак сећања на улазак Исуса Христа у Јерусалим, празник који иначе представља почетак обележавања највећег хришћанског празника – Ускрса, црногорски режим је, потврђујући да је у његовим редовима завладао терминални облик лудила, одлучио да приведе митрополита црногорско-приморског Амфилохија, који је служио јутарњу литургију у цркви у подгоричком насељу Златица. Притом, митрополит Амфилохије, свештенство које му је овом приликом саслуживало, али и окупљени верници су испоштовали све прописе које су црногорске власти донеле у контексту епидемије коронавируса, поштујући прописане мере дистанце и бројности, а неопходно је рећи и то да је до привођења дошло пре почетка полицијског часа, који у Црној Гори траје од недеље у 11 часова до понедељка у 5 часова.

Иако је, како извештавају медији, митрополит Амфилохије, заједно са још неколико приведених свештеника СПЦ, пуштен из просторија Центра безбедности Подгорица након узимања изјаве, евидентно је да је реч о наставку бруталних притисака корумпираног и однарођеног црногорског режима на СПЦ, институцију која по готово свим истраживањима јавног мњења у континуитету ужива највећу подршку међу грађанима Црне Горе.

Свакако, не сме се сметнути с ума да овакав потез не би био могућ без сагласности апсолутног господара Црне Горе Мила Ђукановића, чији здравствени билтен, који је претходних дана доспео у јавност, не престаје да шокира и изазива пренераженост код свих часних грађана Црне Горе, пошто је евидентно да је Ђукановић својим развратничким понашањем довео у питање не само сопствено здравље, него и нормално функционисање читавог државног апарата. Гонореја и апнеја, чије је присуство у узнапредовалом стадијуму установљено код Ђукановића, очигледно све више утичу на његову способност расуђивања и воде га из једне безумне одлуке у другу, што је видљиво и из привођења митрополита Амфилохија.

Међутим, проблем је у томе што је Ђукановићево лудило очито заразног карактера, па је у значајној мери захватило све нивое одлучивања унутар црногорског режима.

Може бити да се Ђукановићев режим уплашио најава верника из свих делова Црне Горе да ће кренути ка Подгорици у намери да ослободе митрополита Амфилохија, пошто је, како сазнајемо, првобитно било планирано да га у притвору задрже чак 72 часа (!). Како год, након усвајања наказног тзв. Закона о слободи вероисповести, отворене подршке невладиној организацији распопа Мираша Дедеића, познатој као “Црногорска православна црква”, и небројених других притисака на СПЦ у Црној Гори, све је уочљивија паралела у којој Српска црква има улогу распетог Христа, а црногорски режим Понтија Пилата, који је ставља на крст. Ипак, зна се да после распећа следи ускрснуће, и зато је јасно да су Ђукановић и његови сатрапи осуђени на пораз.

Оставите Коментар