Такозвани председник лажне државе Косово Хашим Тачи изјавио је данас да је могућа дестабилизација региона ако ове године не буде закључен правно обавезујући споразум између Приштине и Београда, који он види као узајамно признање и договор који је у националном интересу.

  • Желимо да једном заувек разјаснимо наш однос као државе са државом Србијом, што се може постићи само кроз дијалог који ће имати јасне рокове, тачне циљеве, гаранције и међународну подршку, пре свега САД и ЕУ. Не сумњам да ћемо, ако ове године не закључимо правно обавезујући споразум између Косова и Србије, ући у опасну зону ових односа који могу дестабилизовати читав регион – пренео је РТК2 на српском језику Тачијеве речи са конференције „Глас народа о „Великом финалу“.

Тачи је поновио да „нажалост, ситуација и недавни догађаји нису обећавајући и да се ситуација не мења“ па је поручује да је,“ неопходно бити јединствен у процесу“

„Упркос недавним иницијативама за одблокирање дијалога, резултат је нула. Недостатак дијалога и перспективе постизања споразума о нормализацији односа између Косова и Србије је највећи потенцијални ризик за сигурност и стабилност Косова – каже Тачи.

Оставите Коментар