Kако портал ПНО незванично сазнаје, Данијела Радоњић је осуђена, јер је признала да је починила кривично дело, злоупотребе службеног положаја, И добила казну од 6 месеци кућног затвора И годину дана забране обављања функције, коју је вршила у општини, као И новчану казну. Да подсетимо:
Припадници Министарства унутрашњих послова по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Kраљеву ухапсили су Данијелу Радоњић (1970) руководиоца у Управи за урбанизам, финансије, скупштинске и опште послове општине Параћин због постојања основа сумње да је извршила кривично дело трговина утицајем.

Полиција је ухапсила и С.Ђ. (1957) службеника Црвеног крста у Параћину, осумњиченог за злоупотребу службеног положаја, док ће због истог кривичног дела против тридесетпетогодишње жене бити поднета кривична пријава.

Kако се сумња, Данијела Радоњић је утицала на непосредно подређене запослене да без правног основа у периоду од 2017. до 2019. године приме на фактички рад у Одељење за локалну пореску администрацију општине Параћин две особе, иако је знала да је једна имала закључен уговор о делу са Регионалном агенцијом за економски развој Шумадије и Поморавља, а друга са организацијом Црвеног крста у Параћину.

Оставите Коментар