Сазнајемо да је уочи локалних избора у Приједору који се одржавају током предстојећег викенда, постигнут тајни договор између Бакира Изетбеговића и Ненада Нешића, председника Демократског народног савеза Републике Српске, да Бошњаци у овом граду гласају за кандидата ДНС, док је заузврат Нешић обећао Изетбеговићу да се посланици ДНС неће појавити на седници Народне скупштине Републике Српске на којој се одлучује о враћању изворних уставних овлашћења српском ентитету, у шта цео српски народ полаже велике наде и очекивања.

У поменутом договору је посредовао амбасадор једне западне земље у Сарајеву, у складу са циљевима Запада да се ослабе позиције Милорада Додика и његове Странке независних социјалдемократа, као и да се дугорочно подрије укупни положај Срба у нечему што је замишљено као будућа унитарна БиХ.

У целој овој политичкој „комбинаторици“, за Изетбеговића, Нешића и њихове западне менторе, потпуно су небитни Приједор и његови грађани, које су свели на ставку за поткусуривање у својим „високим политикама“ антисрпске имагинације.

Део завере Изетбеговић-Нешић је да се уз инострано западно спонзорство покрене ширење „лажних вести“ о приједорском СНСД, што се спроводи преко „Face TV“ која има уредничку политику базирану на негирању Републике Српске и српског идентитета. 

Суштина Нешићевих мотива за ове закулисне договоре је у чињеници да је притиснут кривичним истрагама око предузећа „Путеви Републике Српске“ у којима је обављао дужност директора, због чега сада тражи заштиту у Сарајеву, у замену за продају српских националних интереса.

С обзиром да за Изетбеговића и Запад не постоји доња граница у понижавању Срба, Нешићу је од исте западне амбасаде у Сарајеву поручено да је „огрезао у криминалу“ због чега је неопходно да ускоро уступи своју функцију председника ДНС Радиславу Јовичићу, који почео са обезбеђивањем већинске подршке унутар странке.  

Чека се да Нешић одради свој „задатак“ у Народној скупштини Републике Српске, као и да доживи пораз на изборима у Приједору, након чега се планира његова смена са чела ДНС, али је он решио да се не преда, полажући све своје политичке наде у Бакира Изетбеговића.

Извор: Националист

Оставите Коментар