Кампања „Бојкот 2020“ Савеза за Србију (СзС) водиће се на друштвеним мрежама и обиласком Србије, а главни циљ кампање биће упознавање гласачког тела о разлозима бојкота и смањење излазности на изборима наводи се у документу СзС у који је дневник „Данас“ имао увид. Кампања ће трајати до 26. априла, за када су најављени редовни избори.

Дефинисани су правци кампање који укључују: „општи наратив“, „против чега смо“, „за шта смо“, „распад СНС клана“, „упутство за употребу бојкота“, „обраћање гласачима Српске напредне странке“ и „изборни дан“.

За изборни дан је планирано „снимање изборних места, пласирање видео-материјала, фотографија и информација да су празна бирачка места и саопштавања излазности“, као и организовање завршног скупа опозиције која бојкотује изборе.

Наводи се да ће бити отворено „уточиште за све оне који су уцењени, који трпе било какав вид притиска да изадју на изборе“.

У документу се истиче да ће грађанима бити понудјени број телефона, мејл адреса, Фејсбук профил „где ће моћи анонимно да пријаве сваки притисак и уцену“.

„Откупна цена малине је политика. Цена бензина је политика. То колика вам је плата је полтиика. То што разведени родитељи не могу да наплате алиментацију је политика. (…) Не бирају се на изборима само политичари као личности или странке као политички субјекти, већ на изборима градјани бирају како ће им изгледати живот“, пише у документу у који је „Данас“ имао увид.

Оставите Коментар