Професор Биолошког факултета Биљана Стојковић упутила је апел својим студентима речима да се „ова борба (њена политичка борба) не води само на улици“

Она је у манипулативном обраћању студентима послала поруку која је отворени вид уцене. Што апсолутно није примерено ниједном просветном раднику.

„Драги студенти и студенткиње, стојим пред вама не само као професорка и учесница студентских протеста деведесетих година, већ и као грађанка дубоко забринута за будућност земље која ће вашим одласком бити опустошена – без младости и без памети. Читаву деценију пишем вам препоруке за светске универзитете, да одете у бољи живот и да се никада не вратите. И током десет година осећам неизмерну бол јер вас разумем и немам образа да вас задржавам у земљи у којој су морал и правда поништени, а насиље и простаклук наша свакодневица. Заслужили сте много боље од живота који смо за вас направили! Дубоко вам се извињавам због греха академске заједнице која ћути. Стидим се“, навела је она, пренела је информативна служба странке Заједно.

Она студентима који још увек нису ни завршили студије, а неки су на факултету тек годину, две или три, говори о томе како им већ деценију пише препоруке за светске универзитете, што можемо да протумачимо као да „препорука неће бити, ако студенти не послушају своју професорицу“. Не сумњиво да има и оних који ће се наћи прозваним овим као подсетником – ја сам теби учинила, сад је време да ми вратиш. Она даље у тексту позива на устанак, да се изађе на улице али без икаквог насиља и без икакве сврхе. Баш педагошки од једног професора.

„Апелујем на сваког од вас да се укључите у протесте, да не стојите неми пред лицем тираније. Многи од вас већ су препознали тренутак борбе и срећемо се на улицама градова. Ухватите се за руке својих колега студената, професора, активиста и побуњених грађана који са вама деле визију бољег живота и друштва правде, једнакости и слободе. Изађите на улице, подигните се заједно и нека се ваш глас проломи кроз целу земљу.“

Подсетимо, Стојковић је недавно напала српског патријарха Порфирија у поруци на Твитеру где је читав низ увреда испустила против патријарха Порфирија, не водећи рачуна да ли на тај начин вређа верска осећања својих студената или мисли да су сви њени студенти атеисти који сматрају да су даброви нестали јер су их појели православци.

Стојковић иначе често објављује погрдне коментаре на рачун СПЦ, православних верника и посебно српских националиста које не жели да види на протестима, па се такође поставља питање да ли је апел упућен свим студентима или само оним који су истог политичког мишљења као она и њена странка.

Странка Заједно чији је врховни тројац Небојша Зеленовић, Милан Јовановић Ћута и Биљана Стојковић, се иначе залаже за независно Косово, увођење санкција Русији а судећи по објавама Биљане Стојковић и забрану Српске Православне Цркве.

Оставите Коментар