Проф. др Душко Kузовић из Иницијативног одбора „Сви против Рио Тинта и рударења литијума“, напустио је Патриотски блок окупљен око покрета „Двери“ Бошка Обрадовића, због укључивања у коалицију дела Покрета за обнову Kраљевине Србије (ПОKС) који предводи Жика Гојковић.
Kузовић је својим колегама у Патриотском блоку, као и лично Бошку Обрадовићу, упутио обавештење, које преносимо у целини:

„Обавештавам вас да напуштам Патриотски блок. Разлог за то је укључивање у Патриотски блок, сходно одлуци „Двери“, а супротно ставу већине чланица блока, организације „Покрет за обнову Kраљевине Србије“ (ПОKС) на челу са господином Жиком Гојковићем.

О снажним везама организације ПОKС са владајућим режимом у Србији (против кога се искрено боримо) српски народ зна, руководство Српског покрета „Двери“ зна, знају сарадници у организацији коју представљам, као што зна и моја маленкост – та чињеница се не може игнорисати.

Част ми је што сте ме планирали за место кандидата за градоначелника Београда (како сте изјавили у интервјуу), али нисам у могућности да станем пред своје суграђане, грађане Београда, да их позовем и поведем на активности против режима и да игноришем ту непобитну чињеницу“, закључује Kузовић.

Подсетимо, „Двери и део Покрета обнове Kраљевине Србије који предводи Гојковић, потписали су коалициони споразум за предстојеће парламентарне, председничке и београдске изборе, а заједнички председнички кандидат биће лидер покрета „Двери“ Бошко Обрадовић.

Оставите Коментар