Поштовани господине Јакшићу*,

Милош Ковић је тренутно на путу и не може Вам одговорити, али вјерујем да ће то у току дана учинити. Но без обзира на то што сте се њему лично обратили, предмет обраћања не тиче се само Ковића, па сам слободан да Вас обавијестим о неким околностима, али и чињеницама с којима нијесте упознати.

Најприје, жалим због Ваше одлуке. Држим да је пренагљена и исхитрена. Држим да неслагање око тактичке ствари – не би требало никоме бити разлог за повлачење из заједничке борбе, а сложићете се да удруженим напорима имамо више изгледа да спријечимо предају Косова и Метохије.

Не стоји Ваша тврдња да „Покрет није у стању“ да поднесе кривичну пријаву против велеиздајника Вучића, већ је на основу процјене људи чија је специјалност кривично право процијењено да то У ОВОМ ТРЕНУТКУ не би било цјелисходно. Нико није рекао да нема аргумената за Вучићеву велеиздају – јер да нема, не би било ни наше вишегодишње борбе против Велеиздаје, па ни овога Покрета – већ да у правосудном контексту то у овом тренутку не може бити довољно (о томе је колега Ристивојевић јуче, послије објелодањивања мишљења Предсједништва, дао додатно, чини ми се корисно разјашњење), а потенцијално може бити чак бити пропандно злоупотребљено од стране вучићевске пропаганде (мада је ово посљедње моје лично мнијење).

Ипак, Ваша премиса да је у ствари подношења кривичне пријаве Милош Ковић дјеловао и дјелује као предсједник Политичког савјета ДСС не стоји, будући да смо он, моја маленкост, једнако као и господа Слободан Јанковић и Слободан Владушић (чланови Скупштине Покрета) иступили из тог тијела, и то прије покретања иницијативе за кривичну пријаву против Александра Вучића од стране НП „Отаџбина“. О томе нијесмо обавијестили медије зато што смо хтјели избјећи упадање у шаблон политичког разлаза, који у Србији традиционално спадају у домен неукуса, да не кажем нешто горе.

Што се тиче прошлонедјељних протеста, могли сте видјети да смо и Ковић и ја не само на њима учествовали, као, уосталом, и многи други чланови Покрета, него да смо га и изјавама подржавали. Исто тако, Покрет је својим саопштењем – вјерујте не без учешћа нас двојице- подржао народни протест.

Што се тиче Јовановићевих изјава у вези с протестом, то не бих коментарисао – јер нико од нас БИВШИХ ЧЛАНОВА ПС ДСС више није у каквој обавези да „брани“ ту или друге изјаве господина Јовановића, као што не мислим да би било пристојно и ствар доброг стила да баш ми јавном критиком тог или не неких ругих Јовановићевих иступа било коме доказујемо своју исправност. Наши путеви с ДСС су се разишли, и то, вјерујем, говори само засебе.

Српски поздрав,

Часлав Д. Копривица, потпредсједник

предсједништва Покрета

Оставите Коментар