Снп „Наши“ су за својих једанаест година постојања показали један сасвим нови правац вођења патриотске и родољубиве политике.
Никада нисмо били једна од милион политичких партија, која делује у оквиру шаблона и црно-беле политике, позиција-опозиција.
Снп „Наши“  успели су вешто да избегну све замке  које се намећу у српском политичком брлогу, и наша политичка активност никада није била усмерена на долазак на власт или улазак у државне институције по сваку цену.
И то је управо оно што нас разликује од већине политичких партија и покрета. Увек смо били највећи критичари власти, али никада нисмо ни подржавали прозападну опозицију.
Наше личне жртве и политички прогони који су извршени над Снп „Наши“ били су толики, да смо за време владавине ДС-а чак стигли и до Уставног суда на којем су покушали да нас забране. О хапшењима, саслушањима, отпуштањима и свим видовима репресије могли би написати на хиљаде страница.
Успели смо да се одбранимо и од тога.
Када је рушен режим Бориса Тадића, и када је куцнуо час за освету, ми се нисмо прикључили СНС-у и са њима нисмо учествовали у рушењу Бориса Тадића, а имали смо за то пуно право. За разлику од многих који  су вешто искористили моменат и себе стављали у први план, као мученике и страдалнике од режима, а затим све то вешто наплатили.
Снп „Наши“ су тада, као и сада заступали идеју „трећег пута“, а тај трећи пут је управо оно што нас разликује и од власти и од опозиције.
Ми смо државотворан покрет, и  не служимо страним интересима, без обзира да ли се ради о власти или о опозицији.
Ништа се није променило ни данас. Има ли некога ко је више критиковао садашњу власт од нас. Организовао протесте, лепио плакате, писао графите, гостовао по емисијама.
Нека изађе један лидер неке политичке партије или покрета и каже да је ухапшен за време садашње власти.
Наравно нема ни њега.
Али има у Снп „Наши“.
За време садашњег режима против председника Снп „Наши“ Ивана Ивановића, повела су се три политичка процеса, од којих један и даље траје због списка „Србомрзаца“  и на њему се тражи казна од пет година затвора.
Да ли то сада значи да ће Снп „Наши“ заједно руку под руку са Вуком Јеремићем, Сашом Радуловићем и Бошком Обрадовићем кренути у рушење режима.
 
Наравно да неће.
То нисмо урадили ни против Бориса Тадића, а нећемо ни сада.
Нас интересује долазак на власт искрених патриота, а не долазак на власт испостава разних обавештајних служби оличених у политичким партијама.
Ми не бирамо измећу два зла, ми се не играмо политиком. Нас нико не плаћа и од никог не зависимо.
Зато имамо право да се политиком бавимо на частан и одговоран начин, а не попут партијаша и лажних националиста.
Трећи пут, за нас представља смену читавог друштвеног и политичког система, и долазак на власт нових људи који ће моћи да се изборе са свим савременим искушењима која су пред нама.
Снп „Наши“ нису „корисне будале“ које ће бити коришћене од разних агентура када им то одговара у којем часу, а затим одбачене попут тоалет папира.
Ни за позицију, ни за опозицију него за Србију и „трећи пут“ !
Снп „Наши“